05
mei
2004
|
02:00
Europe/Brussels

De Vaneo: een auto die voor iedereen open staat

De compacte volumewagen van Mercedes-Benz is een opmerkelijk veelzijdige auto.

De compacte volumewagen van Mercedes-Benz is een opmerkelijk veelzijdige auto. Dankzij de sandwichstructuur – een ontwikkeling die tegelijk de veiligheid verhoogt en de nuttige binnenruimte vergroot – en het platform van 4,2 m onderscheidt de Vaneo zich door een groot bruikbaar volume (3000 l) en kunnen de onbruikbare overhangen tot een minimum beperkt blijven.

De Vaneo kan aan maximaal 5 volwassenen en 2 kinderen plaats bieden en heeft een laadvermogen van meer dan 600 kg. 65 à 70 % van het totale volume is voor de passagiers en hun bagage voorbehouden. En de grote hoofdruimte maakt dat ook mensen met een lange gestalte zich in de Vaneo thuis voelen.

Doordat de Vaneo met twee schuifdeuren uitgerust is, kan men er gemakkelijk in- en uitstappen, zelfs wanneer hij op een smalle parkeerplaats staat. Ouders kunnen hun kinderen gemakkelijker vastriemen, terwijl de kleintjes de hogere zitpositie ten zeerste weten te appreciëren.

Door zijn grote bruikbaarheid is het interieur niet alleen ideaal voor gezinsuitstapjes, maar ook voor vrijetijdsactiviteiten. Surfplanken, terreinfietsen, ski’s … zowat alles kan in alle veiligheid bevestigd worden. De kinderwagen vindt gemakkelijk een plaatsje en de boodschappentassen berg je moeiteloos in de koffer op dankzij de schuifvloer (die tot 120 kg kan dragen).

Minder mobiele gebruikers zullen het ruimtegevoel in de Vaneo nog beter naar waarde weten te schatten. Het bedrijf Abeco dat 4 vestigingen in België telt, specialiseert zich sinds 1987 in het inbouwen van professionele en sociale uitrustingselementen in auto’s. De Vaneo leent zich op zijn beurt perfect voor de nieuwste toepassingen van het bedrijf die bestemd zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit: met de halfautomatische hydraulische ophanging is het mogelijk om de auto laten aanzienlijk te laten zakken, zodat een rolstoelgebruiker via de ramp de auto met zijn verlaagde vloer kan binnenrijden. Een bevestigingskit met automatische wikkelsystemen en een buikriem garanderen een hoge mate van veiligheid en comfort voor de minder valide passagier.

De Brusselse taximaatschappij M.B.T. die ernaar streeft om de wensen van al haar klanten zo goed mogelijk te vervullen, heeft als eerste durven inspelen op de vraag van mensen met een beperkte mobiliteit en stelt speciaal aangepaste taxivoertuigen ter beschikking.

Het bedrijf M.B.T. dat voor de Vaneo geopteerd heeft wegens diens comfort en kwaliteit, onderstreept met de aanwerving van 60 bijkomende en ervaren chauffeurs zijn sociale engagement. Tegelijk wil het bedrijf ook het imago van dit veeleisende maar door de talrijke contacten met een uiteenlopend cliënteel bijzonder boeiende beroep oppoetsen.

De Vaneo Mercedes-Benz is een product van de groep DaimlerChrysler, die in België bijna 2.000 mensen tewerkstelt.