08
juli
2002
|
02:00
Europe/Brussels

De verkoop in de eerste helft van 2002 evenaart het hoge peil van 2001

- In de eerste helft van het jaar verkocht Mercedes-Benz in het totaal 559.000 personenwagens
- De beste verkoopcijfers voor juni ooit: 95.700 auto’s - Mercedes-Benz wint marktaandeel in de grootste markten


De internationale verkoop van personenwagens van Mercedes-Benz over de eerste zes maanden van 2002 liep op tot 559.000 eenheden, een volume dat nauwelijks achterblijft bij het recordcijfer over dezelfde periode van 2001. Ondanks de algemene terugval van de markt was Mercedes-Benz dus toch in staat om tijdens de eerste helft van het jaar zijn internationale marktaandeel te verhogen. De voorbije maand (juni 2002) verkocht Mercedes-Benz in de hele wereld 95.700 persoenenauto’s. Dat is ongeveer 4 % meer dan in dezelfde maand van vorig jaar en een nieuw verkooprecord voor de maand juni. Alle modellen en al de belangrijke markten speelden een rol in dit succesverhaal.

In de kernmarkten van West-Europa blijft de verkoop stijgen

Terwijl de automarkt in West-Europa ongeveer 4 % achteruitging, kon Mercedes-Benz daar nog altijd tegen die trend ingaan met een verkoop van 372.900 voertuigen over de eerste helft van het jaar, een groei met 1 % in vergelijking met dezelfde periode van 2001.

“We kampen nog altijd met een moeilijk economisch klimaat, terwijl de automarkten in de hele wereld sterk achteruitgaan, met inbegrip van haast al onze kernmarkten in Europa,” onderstreept Dr. Joachim Schmidt, lid van de raad van bestuur en bevoegd voor de verkoop en marketing van de personenwagens van Mercedes-Benz. “We zijn dus heel tevreden met het feit dat we onze doelstellingen gehaald hebben en dat we tijdens de eerste helft van 2002 merkelijk beter gepresteerd hebben dan de markt als geheel. En als we er rekening mee houden dat de nieuwe E-Klasse nog niet op alle markten volledig beschikbaar is en dat de nieuwe CLK-Klasse nog maar net op de markt gebracht wordt, moeten we onze verkoopprestatie dit jaar nog hoger inschatten,” voegde hij daaraan toe.