25
mei
2011
|
02:00
Europe/Brussels

De Vito E-CELL wint de designbekroning op de Michelin „Challenge Bibendum“

Van 18 tot 22 mei vond op het terrein van de voormalige luchthaven Berlin-Tempelhof de „Challenge Bibendum 2011“ plaats. Met de deelneming aan dit wereldwijd erkende forum biedt de organisator Michelin de belangrijkste spelers in de autosector een platform waarop ze de dialoog kunnen aangaan met beleidsmensen uit de internationale politiek en economie. Dat moet die laatsten een beter inzicht geven in de nieuwste technologische ontwikkelingen en oplossingen in de autosector.

Een vast onderdeel van de Challenge Bibendum is de designwedstrijd waarbij in de eerste plaats creatieve ingenieursprestaties bekroond worden die de levenskwaliteit verbeteren en ons milieu sparen. De jury velt een oordeel op basis van de volgende criteria: de deugdelijkheid en efficiëntie van de nieuwe technologieën bij het oplossen van milieu- en veiligheidsproblemen, de manier waarop ze in het voertuigconcept geïntegreerd zijn, de emotionele aantrekkingskracht, het interieur en het externe verschijningsbeeld.

De Mercedes-Benz Vito E-CELL werd met de designbekroning in de categorie ‘bestelwagens’ onderscheiden.

De Mercedes-Benz Vito E-CELL: overtuigende eigenschappen

In haar motivering om de bekroning aan de Vito E-CELL toe te kennen, legde de jury vooral de nadruk op de integratie van de oplossing in een bestaand voertuigconcept, op de duidelijke structuren ervan en op het unieke evenwicht tussen voertuigtechnologie en design. De Vito E-CELL stak echter ook nog op andere punten boven zijn concurrenten uit: de voldragen technologie en rijprestaties, de ideale afstelling van het chassis, het grote laadvermogen en het goede afwerkingsniveau.

De modernste aandrijftechniek, krachtige lithiumaccu’s

De elektromotor van de Vito E-CELL heeft een vermogen van 60 kW en een koppel van 280 Nm. Omdat bij elektromotoren het volle koppel al van bij de start beschikbaar is, levert de Vito E-CELL dynamische rijprestaties op het niveau van een moderne dieselmotor. Wegens het typische toepassingsgebied van de Vito E-CELL en om met de accu’s een zo groot mogelijke reikwijdte mogelijk te maken, is de topsnelheid van de bestelwagen tot 80 km/u begrensd.

De accu’s van de Vito E-CELL zijn plaatsbesparend onder de laadvloer gemonteerd. Het gaat om moderne, bijzonder krachtige lithiumaccu’s die tegen een hoge belasting opgewassen zijn. Hun totale capaciteit bedraagt 36 kWh, wat volstaat voor een reikwijdte van ongeveer 130 kilometer.