25
november
2002
|
01:00
Europe/Brussels

DIENST THUISVERPLEGING VAN HET OCMW ANTWERPEN BREIDT HET BESTAANDE WAGENPARK UIT TOT 17 SMARTS

Vandaag overhandigt smart Center Antwerpen 14 sleutels aan Monica De Coninck, voorzitster van het OCMW Antwerpen. Hierdoor wordt het bestaande wagenpark op 17 smarts gebracht. Alle smarts komen toe aan de dienst thuisverpleging die ze gebruikt om haar thuiszorg zo (tijds)efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ze zijn uitgerust met het nieuwe logo dat begin deze maand aan de pers werd bekendgemaakt.

In december 2000 nam het OCMW Antwerpen de eerste 3 smarts in ontvangst. Vandaag wordt de fleet uitgebreid met 14 smarts. “Er werd geopteerd voor de compacte smart omwille van de handigheid in het steeds drukker wordende stadsverkeer. Ook het bedrijfszeker zijn van de wagens speelde een belangrijke rol,” zegt Mevrouw De Coninck.

De keuze van het OCMW viel op de smart & pure basisversie met witte body-panels. De flanken van de wagens worden getooid met het nieuwe OCMW-logo. Dit is voor het eerst te zien op de smarts. Het officieel logo bestaat uit een cirkel waar een kleine cirkel uitgesneden is. De grote cirkel staat symbool voor de samenleving, de kleine voor het OCMW. De samenleving is maar volledig wanneer het OCMW daar volledig deel van uitmaakt.

De dienst thuisverpleging van het OCMW Antwerpen telt 44 verpleegkundigen. Dagelijks verzorgen zij ongeveer 500 patiënten op het grondgebied van Groot Antwerpen. Naast hygiënische zorgen, inspuitingen en verbanden houden de thuisverplegers ook toezicht op infusen en dienen ze sondevoeding toe. De dienst is toegankelijk voor elke bewoner van Antwerpen maar in de praktijk bestaat het merendeel van de patiënten uit bejaarden.