24
februari
2005
|
01:00
Europe/Brussels

Drie premières op het salon van Genève:De uitbreiding van het smart forfour productgamma onderstreept de consequente klantenoriëntatie

• Met een topsnelheid van meer dan 220 km/h doet de smart forfour BRABUS elk hart sneller slaan
• De smart forfour is voortaan ook beschikbaar in de uitrustingslijn pure en met een nieuwe motorvariant van 47 kW / 64 pk
• De versies BRABUS en BRABUS Xclusive breiden het aanbod van de smart roadster en roadster-coupé uit

Naast de wereldpremière van de exclusieve 130 kW/177 pk sterke smart forfour BRABUS op het autosalon van Genève (01 – 13 maart 2005) stelt smart nog twee nieuwe ontwikkelingen voor: de smart forfour pure met een nieuwe motorvariant en de BRABUS en BRABUS Xclusive versies van de smart roadster en roadster-coupé.

De smart forfour is nu ook beschikbaar in de uitrustingslijn pure

Vanaf april 2005 is de smart forfour ook in de uitrustingslijn pure beschikbaar.
Voor zowel de benzine- als dieselversies van de sportieve vierzitter kan de klant dan kiezen uit de drie vertrouwde uitrustingspakketten van smart.

Daarnaast is er ook nog een bijkomende krachtbron beschikbaar voor de smart forfour met de uitrustingslijn pure: een benzinemotor met drie cilinders, een cilinderinhoud van 1.124 cc en een vermogen van 47 kW/64 pk. Dit nieuwe instapmodel van de smart forfour 1.0 l is verkrijgbaar voor 10.500 euro (BTW inbegrepen).

Nieuwe BRABUS en BRABUS Xclusive versies van de smart roadster en roadster-coupé

In Genève worden ook de BRABUS Xclusive versies van de smart roadster en roadster-coupé aan het grote publiek voorgesteld. Die modellen vallen op door hun extreem exclusieve uitrusting en ronden het aanbod sportieve tweezitters naar boven toe af. De nieuwe modellen kunnen vanaf 28 februari in heel Europa besteld worden en worden geleverd vanaf mei.
Daarnaast bieden de modellen smart roadster BRABUS en roadster-coupé BRABUS die vanaf het modeljaar 2005 beschikbaar zijn, klanten de mogelijkheid om te opteren voor een auto zonder de BRABUS Xclusive kenmerken, maar die wel voorzien is van de verlaagde sportophanging met de 17 inch grote lichtmetalen BRABUS-velgen, van een krachtiger motor (74 kW/101 pk) en van een sportuitlaat.

Andere kenmerken die de BRABUS en BRABUS Xclusive modellen gemeen hebben, zijn een voorschort en een middenstuk achteraan die in de kleur van de carrosserie gelakt zijn. De BRABUS Xclusive versies worden daarnaast nog gekenmerkt door spoilers en zijdrempels in de carrosseriekleur. De stijlvolle interieuruitrusting voor de BRABUS Xclusive modellen omvat een exclusieve lederen bekleding, BRABUS wijzerplaten en voorzieningen zoals een startknop in de BRABUS versnellingspook.

De twee nieuwe topmodellen van de smart roadster en roadster-coupé zullen ongetwijfeld de aandacht trekken van klanten die op zoek zijn naar een sportief model met een luxueuze uitrusting.