24
oktober
2002
|
02:00
Europe/Brussels

E-Guard: een speciaal beveiligde E-Klasse

- E 320 en E 500 Guard
- Leverbaar vanaf de herfst 2002

 

Vanaf de herfst 2002 wordt het modellenaanbod van Mercedes-Benz uitgebreid met twee nieuwe, speciaal beveiligde berlines van de E-Klasse. De modellen E 320 en E 500 worden in de fabriek van een bepantsering voorzien waarmee ze aan de normen van de Europese weerstandsklasse B4 voldoen. Onafhankelijke organisaties hebben de gepantserde carrosserie getest en gecertificeerd.

De essentiële functies van de berlines E-Guard werden herdacht en passen helemaal in het speciale, geïntegreerde beveiligingsconcept van Mercedes-Benz: de speciale bepantsering van de carrosserie-elementen wordt niet na de constructie toegevoegd, maar wordt compleet in de carrosserie geïntegreerd tijdens een productieprocédé dat los staat van de gewone serieproductie. Dat garandeert niet alleen een optimale beveiliging, maar zorgt er ook voor dat die een kwaliteitsniveau heeft dat helemaal in overeenstemming is met de vereisten van het merk Mercedes-Benz, ook op ontoegankelijke plaatsen.

Moderne materialen zoals glas en kunststof enerzijds en speciaal staal met een heel hoge weerstand anderzijds vormen een doeltreffende bescherming van het nieuwe model E-Guard, dat uiterlijk nauwelijks van de standaardberline van de E-Klasse te onderscheiden is.

Een laag policarbonaat: een bijkomende bescherming tegen glassplinters

De standaarduitrusting van het model E-Guard met vier zitplaatsen in het uitvoeringsniveau ELEGANCE omvat naast de beschermde passagierskooi ook een binnenbeglazing in verscheidene lagen met een policarbonaatfilm die een bijkomende bescherming tegen splinters biedt, elektrische ruitenheffers in de bestuurdersdeur, en zonneschermen voor de achterste zijruiten die indiscrete blikken buiten houden. Het onderstel is speciaal aangepast en onderscheidt zich onder andere door de veiligheidsbanden (245/45 R 17), het controlesysteem voor de bandenspanning, en de lichtmetalen velgen met 13 siergaten.

De elektronische en pneumatische ophanging AIRMATIC DC (Dual Control), die op de E 500 met V8-motor standaard is, maakt samen met de zijdelingse airbags achterin en het elektrische zonnescherm voor de achterruit deel uit van het pakket onmisbare opties voor de nieuwe berlines E-Guard. Elektrische ruitenheffers voor de passagiersdeuren voor en achter, een intercom en een verwarmde voorruit zijn andere opties. En uiteraard is ook het hele optiepakket voor de gewone E-klasse beschikbaar voor de E-Guard. Zoals bij alle Guard-modellen van Mercedes-Benz geeft de constructeur ook voor de nieuwe, speciaal beveiligde berlines van de E-Klasse een volledige fabrieksgarantie.