27
april
2007
|
02:00
Europe/Brussels

Een hole-in-one met de Mercedes-Benz Golf Collection: Mercedes-Benz Accessories introduceert een exclusieve productlijn voor golfers

Functioneel, kwalitatief hoogstaand en elegant: de exclusieve Golf Collection van Mercedes-Benz Accessories brengt de superieure kwaliteit van het merk met de ster nu ook naar de greens. Deze exclusieve producten komen tegemoet aan de behoeften van de veeleisende amateur-golfer – van de prachtig ontworpen pitchfork en de praktische golftas tot de klassiek-moderne kleding.

De Mercedes-Benz Golf Collection is vanaf juli verkrijgbaar bij alle Mercedes-Benz verkooppartners.

De specifieke kwaliteiten die zo kenmerkend zijn voor de personenwagens van Mercedes-Benz, benadrukken op hun beurt het exclusieve karakter van de nieuwe Golf Collection: de collectie is ontworpen voor ultiem gebruikscomfort en biedt talloze praktische innovaties. Deze doordachte oplossingen zijn perfect aangepast voor allround gebruik op de golfcourse – van de tee tot de fairway en de green. Bovendien is elk artikel voorzien van het unieke sterembleem en het Mercedes-Benz logotype.

De collectie is perfect afgestemd op de behoeften van het klassieke golfpubliek, dat veeleisend is en doorgaans opteert voor een merk met een exclusief imago en producten van absolute topkwaliteit. Het land telt ondertussen 47.000 enthousiaste golfers en dat aantal stijgt nog elke dag.

Gegarandeerde topkwaliteit en hoogwaardige materialen

Een goed rondje golf begint met een goed balletje. Zoals bij alle producten van Mercedes-Benz Accessories GmbH werd ook hier resoluut gekozen voor optimale kwaliteit. De keuze viel op de Maxfly Long & Soft Noodle golfbal, die momenteel erg populair is bij spelers met verschillende handicaps en met name bij spelers in de handicapcategorieën 8-29. De succesformule van de Maxfli Long & Soft Noodle bestaat uit de combinatie van een kernmateriaal met hoge energie- en lage compressiewaarden en een Surlyn buitenmantel met 408 dimples. Dit zorgt niet enkel voor een langere balvlucht vanaf de tee, maar de Surlyn cover geeft bovendien meer dynamiek aan slagen met de irons. Het uitgekiende dimplepatroon garandeert een hoge startsnelheid met een hoge balvlucht, extra lengte vanaf de tee en een zachte landing. Op de greens kenmerkt de Mercedes-Benz golfbal zich door zowel harde als soepele speleigenschappen, wat hem ook uiterst geschikt maakt voor het spelen in moeilijke weersomstandigheden.

Met behulp van de kwalitatief hoogstaande pitchfork kan de speler snel en zorgvuldig losgeslagen plaggen of pitchmarks herstellen. De pitchfork is van Duitse makelij en het Mercedes-Benz logotype en de Mercedes-Benz ster zijn er nauwkeurig in gegraveerd met de laser. De pitchfork wordt opgeborgen in een velours beschermhoes.

Met de golfclubreiniger – eveneens uit het fijnste velours – beschikt de speler over een handig hulpmiddel om zijn clubs en golfballen proper te houden en zo optimaal te presteren.

Verschillende golftassen voor ieder gebruik

De praktische gordeltas vervaardigd uit soepel nappaleer biedt voldoende ruimte voor drie tees, twee ballen en een Mercedes-Benz pitchfork. Het beige stikwerk en het sterlogo plaatsen decoratieve accenten. De sport- en golftas gemaakt van duurzaam ballistisch nylon biedt ruime opbergmogelijkheden. Dankzij een waterdicht compartiment, een opbergvak voor schoenen, een uitneembare zak voor wasgoed, en nog vele andere handige opbergvakken, biedt de tas voldoende opbergruimte voor alle benodigdheden tijdens en na het spelen.

De robuuste golftas laat toe om de benodigde uitrusting op comfortabele wijze te vervoeren. De golftas is voorzien van talrijke innovatieve snufjes en is bijzonder praktisch ingedeeld. Zo kunnen kwetsbare accessoires veilig opgeborgen worden in een apart vakje voor waardevolle spullen. Het Grip Lock System vergemakkelijkt het opbergen van de golfclubs en zorgt ervoor dat de kostbare uitrusting stevig op haar plaats blijft. Er is ook een speciale houder voor de putter voorzien. In de isothermische zak blijven drankjes urenlang verfrissend koel. De aanhechtingen voor de draagriemen zijn elegant geïntegreerd in het ontwerp van de tas. Bijzonder interessant: de golftas beschikt over een geïntegreerde regenkap die wanneer nodig volledig over de tas en de clubs getrokken kan worden als bescherming tegen de regen – vergelijkbaar met een kap in de kraag van een jas.

Een echt hightech product is de ultramoderne golfparaplu voor gebruik in slechte weersomstandigheden. Deze paraplu wordt vervaardigd door een gerenommeerd fabrikant van golf- en sportparaplu’s. De glasvezel composietmaterialen zorgen ervoor dat de paraplu zowel stabiel als licht is. Dankzij de Wind-Flex-functie plooit de paraplu niet dubbel bij sterke wind. Het zijdepolyester met tefloncoating laat het water snel afvloeien en reflecteert bijna 100 % van de schadelijke UV-stralen. Het ergonomische handvat uit hardschuim ligt goed in de hand, en de paraplu kan veilig worden opgeborgen in een stevige beschermkoker. Een bijkomend voordeel: wanneer de paraplu niet gebruikt wordt, past hij veilig en netjes in een speciale houder in de Mercedes-Benz golftas.

Poloshirts en functionele jackets voor dames en heren

Bij zonneschijn of plotse regen: de Mercedes-Benz Golf Collection heeft steeds de gepaste outfit. De product- en , een partner vanâkwaliteitscontrole van onze kleding is in handen van Chervo Mercedes-Benz Accessories GmbH en een marktleider op gebied van golf- en sportkleding.

Het klassiek-moderne poloshirt is beschikbaar voor dames in de maten 34 t/m 44 in beige of roze, en voor mannen in de maten 46 t/m 56 in beige of blauw. De speciale moleculaire structuur van de DRY-MATIC microvezels verhindert de opname van water of vocht (zweet). Dit heeft als voordeel dat de poloshirts sneller drogen en het speciaal behandelde materiaal zorgt voor een langdurig gevoel van frisheid op de huid. Bovendien zorgen de antibacteriële eigenschappen ervoor dat er geen lichaamsgeur ontstaat.

Bijzonder aantrekkelijk is het functionele jacket met afneembare mouwen, verkrijgbaar in het blauw voor vrouwen in de maten 36 t/m 44 en voor mannen in de maten 48 t/m LAMINATED PLUS technologie biedt optimale bescherming tegenâ56. De AQUA BLOCK regen en wind en zorgt ervoor dat het zweet enkel aan de buitenzijde verdampt. Het geïntegreerde speciale membraan is bestand tegen een waterkolom van 20.000 mm en de doorlaatbaarheid van binnen naar buiten zorgt ervoor dat het jacket blijft ademen. Dankzij de waterdichte lasernaden behoudt het jacket te allen tijde zijn beschermende eigenschappen, zelfs in de meest extreme weersomstandigheden. Bovendien is het interne microklimaat van het jacket steeds aangenaam zodat de drager zich comfortabel voelt.

Het ontwerp van de Mercedes-Benz Golf Collection verloopt volgens dezelfde criteria als het ontwerp van de Mercedes-Benz personenwagens: het harmonieus samengaan van vorm en functie. De casual wear is comfortabel en biedt de noodzakelijke bewegingsvrijheid op de golfbaan. Last but not least: in het elegante jacket zien zowel de dames als de heren er onder alle omstandigheden op hun best uit, ook na afloop van het rondje golf.