05
februari
2010
|
01:00
Europe/Brussels

Een nieuw record op het vlak van uitstoot: Met 86 g CO2/km is en blijft smart de CO2-kampioen…

De smart fortwo cdi handhaaft zijn positie aan de top van het klassement van de minst vervuilende voertuigen met verbrandingsmotor. Het stadswagentje pakt vandaag uit met een uitstekende waarde van 86 g CO2/km en doet daarmee beter dan al zijn concurrenten!

Milieuvriendelijkheid is een van de hoofdkenmerken van het concept van de smart fortwo. Het dieselmodel heeft van zijn strijd tegen de uitstoot van koolstofdioxide zijn handelsmerk gemaakt met een erg beperkte 88 g CO2/km, de laagste waarde ter wereld wat wagens met verbrandingsmotor betreft. Vandaag vestigt smart een nieuw record met een uitstoot van amper 86 g CO2 en een verbruik van 3,3 l/100 km in handgeschakelde ‘softip’-versie, wat betekent dat hij zijn titel van CO2-kampioen behoudt. Met de ‘softouch’-automaat bedragen deze cijfers respectievelijk 87 g CO2 en 3,4 l/100 km.

De ingenieurs van smart zijn erin geslaagd het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verder terug te dringen dankzij continue ontwikkelingen. Zo werden er maatregelen getroffen om de stroomlijn van het voertuig te verbeteren. De verlaging van de koetswerkhoogte met 7 millimeter, bijvoorbeeld, zorgt voor een verminderde luchtweerstand.

De smart fortwo 86 g CO2 zal vanaf april in de showrooms staan.