02
juli
2003
|
02:00
Europe/Brussels

Een nieuwe belangrijke datum in de geschiedenis van smart: In smartville produceerde men tot nu toe een half miljoen wagens

Ook de route van de smart city-coupé n° 500 001 beseft is al uitgestippeld : de wagen zal naar Australië vertrekken, een gloednieuwe smartmarkt. smart gmbh is nu op 27 markten over heel de wereld aanwezig, een aantal dat voor het einde van het jaar 30 zou moeten bereiken.

De productiesite van smartville schrijft, na de vijfde verjaardag in oktober 2002, een nieuwe historische datum in haar geschiedenis. Smartville is samen met het aanbod geëvolueerd. Het begon met één benzineversie. Het gamma evolueerde met de jaren en het merk biedt nu tot 24 versies van de smart city-coupé en de smart cabrio aan alsook meer dan 300 mogelijke combinaties van opties.

De integratie van alle tien partners in of rondom de fabriek garandeert een heel snel, ecologisch en zeer efficiënt productieprocédé (het assembleren van een smart city-coupé duurt maar 4,5 uur). Smartville stelt momenteel 2.250 medewerkers te werk. Deze zijn actief zowel bij smart France als bij de tien partnerbedrijven en dragen kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel.

Sinds januari 2003 maakt de fabriek van Hambach, naast de smart city-coupé en de smart cabrio, ook de smart roadster en de smart roadster-coupé op een productielijn die speciaal hiervoor werd opgericht. Vanaf de lente 2004 zal de smart forfour het aanbod van smart uitbreiden en het merk introduceren in een nieuw segment van de automobielmarkt.
De smart forfour zal in Born in Nederland worden geassembleerd.