01
juli
2005
|
02:00
Europe/Brussels

Een nieuwe en levensechte vorm van reclame: smart zoekt levensechte karakters voor een videoserie

Amateurtoneelspelers kunnen on line solliciteren op Belgische site van www.smart.com

„Real car, real life.” Helemaal in lijn met die bewering van de reclame-campagne voor de smart forfour gaat smart gmbh op zoek naar levensechte figuren uit Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Frankrijk en Zweden. Geïnteresseerde amateurtoneelspelers tussen 25 en 45 jaar uit heel Europa kunnen zich via het Internet voor de “smart forfour casting” opgeven. De vier geselecteerden (2 vrouwen en 2 mannen) spelen de hoofdrol in een videoserie waarin ze de smart vierzitter diepgaand onder de loep nemen. De opnames zijn de eerste stap in de vernieuwing van de internetpagina’s van de smart forfour.

„We willen de unieke kenmerken en de praktische aspecten van de smart forfour zo levensecht mogelijk voorstellen. Daarom zoeken we mensen die ook in uw buurt zouden kunnen wonen. smart is een merk dat oog voor het echte leven heeft. Daarom ook staat onze communicatie – ongeacht of het om klassieke reclame gaat of om een below-the-line-initiatief – altijd dicht bij de klanten en geïnteresseerden,” legt Oliver Hoffmann uit, hoofd marketing en communicatie bij smart gmbh.

Iedereen die zelfbewust en spontaan is en een sterke uitstraling heeft, kan aan de casting meedoen. Karaktervolle figuren dus die zich, ideaal gesproken, onbevangen voor een camera moeten kunnen bewegen, enige ervaring als figurant of acteur hebben en bij gelegenheid ook zelf de videocamera hanteren. Daarnaast is ook een goede kennis van het Engels vereist. De sollicitanten ten slotte moeten nog een geldig rijbewijs voor personenauto’s hebben.

De smart forfour casting verloopt in twee stappen. Via een open procedure kunnen alle geïnteresseerden zich tot 11 juli 2005 on line aanmelden op de Belgische site van www.smart.com. Tijdens de tweede stap worden er proefopnames van de geselecteerde kandidaten gemaakt. Die opnames vinden op 18 en 19 juli plaats in München. De video’s zelf worden tijdens vijf opeenvolgende dagen, tussen 25 juli en 05 augustus, opgenomen.

“U hebt altijd al willen testen of de smart forfour zijn beloftes uit de re-clame waarmaakt.” Met die uitspraak lokt de website van smart (www.smart.com) de gebruiker. Het concept voor de nieuwe internetcampagne van de smart forfour veronderstelt, helemaal in overeenstemming met de slogan “Real car, real life”, dan ook een aangepaste rolbezetting: geen professionele modellen, maar levensechte figuren. Het resultaat ziet u in september op www.smart.com.