08
april
2014
|
02:00
Europe/Brussels

Een nieuwe start voor de Blancpain Endurance Series 2014

Mercedes AMG amp; Nico Verdonck

Een nieuwe start voor de Blancpain Endurance Series 2014

Brussel. HTP Motorsport zal in 2014 opnieuw deelnemen aan de Blancpain Endurance Series, met twee Mercedes AMG SLS GT3 wagens. Gisteren bevestigde ALD Automotive dat het zijn sponsoringactiviteiten in deze motorsport verderzet, met de steun aan de Belgische piloot Nico Verdonck en de samenwerking met HTP Motorsport.

HTP Motorsport enerzijds heeft een succesvolle geschiedenis in de racerij. In 2013 won HTP de 24 uur van Spa-Francorchamps, werd het Teamkampioen in de Blancpain Endurance Series en leverde het met Maximilian Buhk de beste piloot.

ALD Automotive anderzijds is de afdeling verhuur van voertuigen op lange termijn en vlootbeheer van de Société Générale Groep, een absolute referentie binnen de internationale markt van bedrijven die actief zijn op het vlak van vlootbeheer.

“Het zijn opwindende tijden voor ALD Automotive”, zegt Miel Horsten, CEO van ALD Automotive CEO. “Vorig jaar werden we marktleider in België en enkele weken geleden vierden we nog onze 1 Miljoenste Wagen wereldwijd. De samenwerking met Nico en HTP Motorsport illustreert onze ambitie voor de toekomst en de bereidheid om onszelf te blijven overstijgen.”

Norbert Brückner (HTP Motorsport) zegt over de samenwerking: “Wij zijn zeer blij dat we op de steun van ALD Automotive kunnen rekenen voor het Blancpain seizoen 2014. Wij vinden bij ALD Automotive hetzelfde enthousiasme en niveau van professionaliteit, als bij HTP Motorsports. De samenwerking voelt dan ook heel natuurlijk aan. Wij kijken uit naar een nieuw en succesvol seizoen in de Blancpain Endurance Series – en met bijzondere aandacht voor de 24 Uur van Spa-Francorchamps, in het thuisland van ALD Automotive.”

Piloot Nico Verdonck zegt: “Ik ben opgetogen om opnieuw te kunnen werken met mijn trouwe partner ALD Automotive, waarmee ik in het verleden grote successen behaalde. Ik ben ook zeer blij te kunnen rijden met een Mercedes SLS voor HTP Motorsport - één van de beste en meest succesvolle GT wagens en endurance teams van de afgelopen drie jaar. Ik kijk alvast uit naar een fantastisch seizoen in de Blancpain Endurance Series, samen met HTP en ALD.”

Last but not least kijkt ook Dhr. Koen Van Hout, Director Mercedes-Benz Cars BeLux, enorm uit naar de nieuwe samenwerking : “Mercedes was het snelst groeiende premiummerk in Belgie in 2013. Op dit elan willen we ook in 2014 verdergaan. Bovendien is dit het jaar waarin we 120 jaar Mercedes in de  Motorsport vieren !  Hoe zouden we dit beter kunnen symboliseren dan met onze successen in de Formule1 en ... een klinkende overwinning met de ALD-powered SLS AMG met Nico Verdonck aan het stuur ? Veel succes Nico !”

Contact:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Telefoonnummer: +32 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Voor meer informatie over Mercedes-Benz kunt u terecht op www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be