04
juni
2004
|
02:00
Europe/Brussels

Een uitschuifbare laadvloer voor de Mercedes-Benz Vito en Viano

DaimlerChrysler biedt vanaf nu een uitschuifbare laadvloer aan voor de lichte bestelwagens Mercedes-Benz Vito en voor de uitrustingslijnen Trend en Ambiente van de volumewagen Viano met lange wielbasis. Die uitrusting heeft in de Mercedes-Benz Vaneo al haar waarde bewezen en boekt daar een groot succes.

De laadvloer die in uitgeschoven positie 676 mm op 1263 mm groot is, maakt het eenvoudig om buiten de auto zware of volumineuze voorwerpen te laden. De vloer kan over twee afstanden uitschuiven (340 mm of 512 mm) en vergrendelt zich in de laadpositie. Wanneer de lading zich op de vloer bevindt, kan het blokkeersysteem in een handomdraai ontgrendeld worden waarna de lading (tot 120 kg) alleen nog maar naar binnen geduwd moet worden. Nadien kan de vloer voor het transport vergrendeld worden. Er zijn zes sjorogen voorzien die op verschillende punten aangebracht kunnen worden, om de lading veilig op de laadvloer te verankeren.

Het oppervlak van de laadvloer is uitgevoerd in een slijt- en slipvaste kunststof die gemakkelijk te reinigen is. Daardoor is de vloer die een totale last van maximum 250 kg kan dragen, geschikt voor alle mogelijke toepassingen.
Enkele handelingen volstaan om de uitschuifbare laadvloer te demonteren wanneer hij niet gebruikt moet worden.