08
juli
2010
|
02:00
Europe/Brussels

Efficiëntie, duurzaamheid, comfort: De nieuwe generatie Mercedes-Benz Vito

· Aandrijving: bijzonder zuinig en schoon

· Optionele BlueEFFICIENCY-technologie

· Robuust en veerkrachtig: verhoogd laadvermogen, vernieuwde ophanging

· Verbeterd comfort; aanzienlijk verlaagd geluidsniveau

De nieuwe generatie Mercedes-Benz Vito is de referentie onder de bestelwagens. Zijn nieuwe aandrijfsysteem is bijzonder efficiënt en levert topprestaties. De optioneel verkrijgbare BlueEFFICIENCY-technologie biedt het nec plus ultra qua milieuvriendelijk en zuinig rijden. De Vito is ook een kampioen wat betreft laadvermogen en stevigheid. Het aanzienlijk verlaagde geluidsniveau, de herwerkte ophanging en een opgewaardeerde cockpit vergemakkelijken het rijden en de bediening en verbeteren de ergonomie van het voertuig.

Aandrijfsysteem: uitzonderlijk zuinig en schoon, optionele BlueEFFICIENCY-technologie

Aantrekkelijke gebruikskosten dankzij een laag brandstofverbruik, lage uitstoot dankzij de Euro 5-uitstootnorm – de nieuwe aandrijfsystemen in de Mercedes-Benz Vito demonstreren waartoe bestelwagens uitgerust met de recentste technologie in staat zijn. De CO2-uitstoot en het brandstofverbruik kunnen met 15 procent teruggedrongen worden in vergelijking met de vorige modellen en halen daarmee recordcijfers.

Dit werd verwezenlijkt door de geavanceerde techniek van de huidige generatie van vier- en zescilinders te combineren met BlueEFFICIENCY-technologie. Deze zorgt ervoor dat de grootste randorganen slechts geactiveerd worden wanneer het nodig is, omvat een ECO start/stopsysteem en doet een beroep op geoptimaliseerde banden met lage rolweerstand. BlueEFFICIENCY-technologie is als optie verkrijgbaar op de Vito. De nieuwe zesversnellingsbak, die standaard gemonteerd wordt op alle viercilindermotoren, draagt eveneens bij tot een lagere uitstoot en dito verbruik. Zijn lang gespreide verhoudingen zorgt voor een uitstekende trekkracht bij lage snelheden, terwijl bij hogere snelheden het toerental en dus het verbruik verlaagd worden. Het motorvermogen van de Vito bestrijkt een toepassingsgebied van 70 kW (95 pk) tot 190 kW (258 pk).

Robuust en veerkrachtig: verhoogd laadvermogen, vernieuwde ophanging

Het karakter van de Mercedes-Benz Vito als een bijzonder robuust en erg functioneel ontworpen bestelwagen wordt onderstreept door de nieuwe, stevige bumpers. Het gebruiksgemak van de Vito in zware, dagdagelijkse omstandigheden wordt verder benadrukt door een laadvermogen dat nog verhoogd werd, op sommige modellen zelfs in aanzienlijke mate, en door een volledig hertekend onderstel en ophangingssysteem. Zowel de voor- als de achteras werden tot in de details herwerkt en speciaal afgestemd op elk specifiek model. Er worden verschillende ophangingsconfiguraties gebruikt voor de gesloten bestelwagen met hoog laadvermogen en de meer op comfort gerichte minibusvariant.

Verbeterd comfort; geluidsniveau aanzienlijk verlaagd

Dat wil hoegenaamd niet zeggen dat het comfort over het hoofd werd gezien in de Mercedes-Benz Vito. Het interieur van de nieuwe generatie pakt uit met eenvoudigere bedieningen en een nieuw kleurconcept. De kwaliteitsindruk van de passagiersruimte werd gevoelig verbeterd, terwijl ook het geluidsniveau aanzienlijk teruggedrongen kon worden.

Aan de buitenzijde kan de nieuwe generatie Mercedes-Benz Vito herkend worden aan zijn hertekende koplampen. Ook de bumpers werden aangepast.