26
september
2003
|
02:00
Europe/Brussels

Fabriek van Tuscaloosa maakt zich op voor de productie van de nieuwe Grand Sports Tourer

Tien jaar nadat de keuze op Tuscaloosa viel als locatie voor de productie van de M-Klasse, wordt deze fabriek in de staat Alabama aanzienlijk uitgebreid en voorbereid voor de productie van de nieuwe Grand Sports Tourer (GST). De Grand Sports Tourer, die in productie zal gaan begin 2005, zal samen met de succesvolle M-Klasse het tweede model zijn dat Mercedes-Benz produceert in Tuscaloosa.
Dit toekomstig Mercedes model combineert bestaande voertuigconcepten van de berline, break en “Sports Utility Vehicle” (SUV) in een nieuw concept. De naam Grand Sports Tourer omschrijft de belangrijkste karakteristieken van het model : “Grand” staat voor de omvang, de binnenruimte en de functionaliteit, “Sports” for dynamisme en prestaties, en “Tourer” duidt de kwaliteiten van de wagen voor lange afstanden aan.

Ruime binnenruimte voor zes passagiers

De Grand Sports Tourer werd ontworpen als lange afstandswagen.
Daarom voorzagen de ingenieurs van bij de start van de ontwikkeling veel ruimte voor de zitplaatsen. In dit innoverend voertuig kunnen tot zes personen plaatsnemen in comfortabelen individuele zetels die kunnen worden aangepast aan hun individuele behoeften. Dankzij de modulariteit van het interieur, komt dit toekomstig Mercedes model ook tegemoet aan de wensen van sportliefhebbers die fietsen, ski’s of andere uitrustingen willen vervoeren.

Onder de motorkap van de Grand Sports Tourer zullen de zes- of achtcilinder motoren gekoppeld aan een 7G-TRONIC zeventrapsversnellingsbak krachtige acceleraties en mooie prestaties bieden.

Een aantrekkelijke synthese van intelligente ‘engineering’ en esthetisch design

Met high-tech systemen zoals een elektronisch gestuurde vierwielaandrijving, de AIRMATIC DC pneumatische ophanging en een scale aan innovaties, beschikt de GST over intelligente ‘engineering’ die actief zal bijdragen tot het voorkomen van ongevallen. Dit technisch vernuft gaat samen met een grote emotionaliteit in de vorm van een aantrekkelijk design, hoogwaardige materiale, moderne kleurencombinaties en innoverende details.