18
januari
2016
|
01:00
Europe/Brussels

Geert Jaeken Chief Operational Officer Sales After Sales Mercedes-Benz Vans in België

Met Geert Jaeken komt een man uit de eigen rangen aan het hoofd van de bestelwagenafdeling van Mercedes-Benz BeLux te staan. Hij kwam in 2000 aan boord als marketing analist bij Mercedes-Benz Vans. De 38-jarige Jaeken groeide gestaag door in de organisatie en schopte het – via een passage als product trainer en district manager Vans - in 2009 tot Sales Manager van dezelfde afdeling. Sinds 1 augustus van dit jaar cumuleerde hij deze verantwoordelijkheid met het ad interim leiderschap van Mercedes-Benz Vans in België. Een functie die hij nu definitief opneemt.

“ Ik sta voor een grote uitdaging”, vertelt Geert Jaeken. “De Van-business in België is al een hele tijd aan het boomen. Niet voor niets flirten we met de kaap van de 8.000 eenheden en zijn we met de Sprinter marktleider in het segment van de Large Vans. Het wordt zaak om die stijgende lijn door te trekken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat ons gaat lukken. Ik kan niet alleen rekenen op mijn team bij Mercedes-Benz BeLux en bij de dealers, ook onze producten zijn top en met de aanboring straks van het segment van de pick-ups biedt dat extra perspectieven.”

Daarmee volgt hij de 43-jarige Duitser Wolfgang Pipperger op, die na een verblijf van vijf jaar Mercedes-Benz Belgium Luxembourg inruilde voor een nieuwe professionele uitdaging bij Mercedes-Benz Frankrijk. Wolfgang Pipperger kwam de Belgische rangen in 2010 versterken als Chief Financial Officer. Een functie die hij reeds jarenlang en in diverse landen bekleedde. Met het project ‘Customer Dedication’ waarbij MB BeLux zich sterker rond de diverse Business Units organiseerde om nog meer service aan de klant te geven, koos hij voor een zogenaamde carrièreswitch. Hij werd Managing Director van Mercedes-Benz Vans en maakte daarmee de overstap van een financiële naar een commerciële functie. Hij drukte meteen zijn stempel op de Vans en kon de afgelopen maanden sterke resultaten voorleggen. Zijn expatcontract in België is ondertussen ten einde gekomen en sinds 1 augustus is hij bij Mercedes-Benz Frankrijk – eveneens in het Vans-departement – aan de slag.