04
maart
2002
|
01:00
Europe/Brussels

Groothoekspiegels voor de Sprinter

  • Extra actieve veiligheid dankzij een beter zicht achteruit

  • Veiligheid als hoofdfactor bij de ontwikkeling van lichte bestelwagens

De lichte bestelwagen 'Sprinter' van Mercedes-Benz, die in de fabriek in Düsseldorf gebouwd wordt, kan vanaf nu besteld worden met groothoekspiegels die een beter zicht naar achteren bieden. Dit onderdeel van actieve veiligheid is bijzonder belangrijk bij manoeuvres. De groothoekspiegels zitten bevestigd op de twee buitenspiegels en ze worden verkocht tegen 62 euro plus BTW. Op de combi-versies en de bestelwagens gehomologeerd voor personenvervoer is de buitenspiegel aan bestuurderszijde standaard asferisch wat de dode hoek bij inhaalmanoeuvres verkleint. De nieuwe groothoekspiegels dragen bij tot een nog beter zicht achteruit.

Veiligheid speelt bij Mercedes traditioneel een doorslaggevende rol in de ontwikkeling van bestelwagens. De ingenieurs van het merk met de ster denken daarbij aan bestuurders die niet veel rij-ervaring met een bestelwagen hebben opdat hun inschattingsfouten kunnen worden verholpen.

Minstens even opmerkelijk zijn de tests die tot doel hebben de passieve veiligheid van de lichte bestelwagens van Mercedes-Benz te verbeteren. Computersimulaties en crashtests maakten het mogelijk de passagierskooi van de bestelwagens te optimaliseren, ook voor aanrijdingen met andere weggebruikers. De krachtige beschermingssystemen zoals een bestuurdersairbag met groot volume, een dubbele passagiersairbag (optie), gordelspanners vooraan, geoptimaliseerde driepuntsgordels op alle plaatsen en hoofdairbags (optie) staan garant voor een maximale veiligheid.