12
juli
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Heijmans Infra – Van den Berg sluit Mercedes-Benz

De Groep Heijmans – Van den Berg is een gekende speler op de markt van infrastructuur- en bouwwerken. Recent werd de vloot van om en bij de 560 voertuigen – een mix van personen-, bestel- en vrachtwagens – uitgebreid met twee gloednieuwe Mercedes-Benz Sprinters, die door Jacobs in Sint-Niklaas werden geleverd. In beide gevallen gaat het om een gesloten bestelwagen 313 CDI waarvan één met dubbele cabine. Een derde voertuig wordt later op het jaar opgeleverd en bij een positieve evaluatie valt een verdere uitbreiding van het aantal Mercedes-Benz bestelwagens niet uit te sluiten. De operationele leasing van de voertuigen loopt via Mercedes-Benz Financial Services.

Brussel - Schelle. Mercedes-Benz is geen onbekende in het wagenpark van de in Schelle gevestigde groep Heijmans – Van den Berg, doch recent werd er pas overgegaan tot een vernieuwing van de samenwerking. “Met de bestelling van drie Sprinters hebben wij besloten om het merk met de ster aan een grondige test te onderwerpen”, licht Finance amp; Administration Manager Luc Hellemans toe. “Onmiddellijk na de levering worden de voertuigen in hun specifiek domein waarvoor ze zijn aangeschaft – respectievelijk wegen- en leidingbouw – ingezet. Na verloop van tijd maken wij een evaluatie en wordt de Mercedes Sprinter al dan niet een vaste waarde in onze carpolicy, waarbij we alvast nieuwsgierig zijn naar het potentieel van dit voertuig.”
Ondertussen werd bevestigd dat er op korte termijn drie Nieuwe Sprinters in het wagenpark worden opgenomen.

Tal van elementen waren van doorslaggevend belang in de beslissing van de groep Heijmans – Van den Berg. “Het is algemeen geweten dat een merk als Mercedes-Benz staat voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Die economische factor of met andere woorden de bedrijfszekerheid van de voertuigen, is voor ons enorm belangrijk. Stilstand is immers een faalkost,” vertelt Dhr. Luc Hellemans. “In die zin, heeft onder andere het garantiepakket MobiloVan ons verder over de streep getrokken”, vult Cost Controller Raf Le Compte aan.


MobiloVan
MobiloVan is het Mercedes-Benz mobiliteitspakket waarbij maximaal ter plaatse aan euvels wordt verholpen. Blijkt de schade of panne te groot te zijn, dan wordt het voertuig naar het dichtstbijzijnde Mercedes-Benz Erkend Servicepunt afgesleept waar een vervangvoertuig – van hetzelfde type – ter beschikking wordt gesteld. Op die manier wordt de mobiliteit verzekerd. MobiloVan blijft 30 jaar geldig op voorwaarde dat het voertuig jaarlijks, of om de 40.000 km voor onderhoud wordt binnengebracht bij een Erkend Servicepunt van Mercedes-Benz. Daarbij kan de klant steeds rekenen op het uniforme professionalisme van het volledige Mercedes-Benz dealernetwerk, in België en ver daarbuiten.

Een andere troef is de samenwerking met de Mercedes-Benz concessie Jacobs in Sint-Niklaas. Zij treden op als het zogenaamde ‘single-point-of-contact’ en garanderen een persoonlijke en op maat uitgewerkte aanpak en dit zowel op vlak van Sales als After Sales.

 

Total Cost of Ownership
Tot slot is de term Total Cost of Ownership geen loos begrip bij Heijmans – Van den Berg. “Het is geen geheim dat de aanschafwaarde van een Mercedes Sprinter hoger ligt dan die van de directe concurrenten, maar wij zijn ervan overtuigd dat deze meerkost wordt gecompenseerd door de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het voertuig, zijn zuinige verbruik, de service van Jacobs in Sint-Niklaas en de restwaarde van deze voertuigen.”

Responsabilisering
Voor de volledigheid nog even meegeven dat de voertuigen uitgerust zijn met een navigatie, een manuele versnellingsbak een trekhaak die een sleept tot 3.5 ton mogelijk maakt. Beide voertuigen zijn op vraag van Heijmans – Van den Berg begrensd op 130 km/u.

“De voertuigen zijn voorzien van een inbouw per functionaliteit en worden onmiddellijk in de praktijk ingezet”, vertelt Dhr Le Compte. “We maken daar een klein officieel moment van met de chauffeurs in kwestie en maken van de gelegenheid gebruik om hen te sensibiliseren voor een veilig en ecologisch rijgedrag. Een standaardprocedure in het beleid van onze groep.”

 

Mercedes-Benz Sprinter
In Europa is hij de bestseller in zijn categorie en wordt zijn naam voor een hele voertuigcategorie gebruikt. Op het vlak van technologie, veiligheid, rendement, milieuzorg en prestaties heeft hij telkens weer de bakens verzet.
Meer informatie: www.media.mercedes-benz.comof www.mercedes-benz.be

Heijmans – Van den Berg

Heijmans Infra en Van den Berg zijn belangrijke spelers op de Belgische inframarkt.

Heijmans Infra is als wegenbouwer operationeel in complexe en innovatieve infrastructuurwerken, dit zowel boven- als ondergronds. Met 360 medewerkers realiseert Heijmans Infra een omzet van 100 miljoen euro in de publieke en de private markt.

Van den Berg is een toonaangevend bedrijf in kabel- en leidingbouw en installatiewerken. Zij biedt haar klanten kwalitatief hoogstaande infrastructuur oplossingen aan. De klanten situeren zich bij de nutsbedrijven en telecomoperatoren, de industrie en de openbare sector. Met 425 medewerkers realiseert Van den Berg een omzet van 50 miljoen euro.

Dankzij een lange traditie en bewezen competenties beheerst Heijmans in België alle activiteiten in de waardeketen, van advies en ontwerp, tot onderhoud en beheer.

Meer informatie: http://www.heijmans.nl/belgie