09
september
2005
|
02:00
Europe/Brussels

Het IAA autosalon 2005 luidt de lancering van de nieuwe Maybach 57 S in Maybach 57 S: Dynamische Perfectie

·& & & & & & & &  V12-biturbomotor van 6 liter met 450 kW / 612 pk

·& & & & & & & &  Stuggere ophanging gecombineerd met voortreffelijk comfort

·& & & & & & & &  Interieurelementen in pianolak en carbon

·& & & & & & & &  Maybach presenteert nog uitgebreidere individualiseringsmogelijkheden

Samen met het IAA salon 2005 in Frankfurt gaat de verkoop van de laatste aanwinst van het Maybach-gamma van start: de nieuw ontwikkelde 57 Spezial. Deze nieuwe limousine beantwoordt aan de wensen van veeleisende klanten, die verlangen naar nog meer vermogen en een nog grotere levendigheid. Om aan hun eisen te voldoen werd zijn 6 liter grote V12-biturbomotor verbeterd door Mercedes-AMG zodat hij 450 kW/612 pk ontwikkelt. Het model wordt ook gekenmerkt door een stuggere ophanging, waardoor het ongelofelijke vermogen betrouwbaar op de weg gezet kan worden zonder het uitzonderlijk hoge rijcomfort, een van de waarmerken van de luxelimousines van Maybach, in het gedrang te brengen. Deze combinatie maakt van de Maybach 57 S de ideale luxelimousine van topkwaliteit voor enthousiaste eigenaars-bestuurders die op zoek zijn naar de allermodernste hogeprestatietechnologie die toegepast wordt op een manier die de eigenschap van perfectie van het merk uitdrukt. De acceleratietijd van 0 tot 100 km/u van nauwelijks vijf seconden levert het indrukwekkende bewijs van de buitengewone prestaties die de nieuwe Maybach 57 S biedt.

Design benadrukt dynamisch karakter

Het onmiskenbare dynamische karakter van deze indrukwekkend krachtige limousine wordt in de verf gezet door visuele elementen. Zo is er het exclusieve monochrome kleurschema met speciale afwerking in zwarte of zilverkleurige lak, een aangepaste voorpartij met een specifieke radiatorrooster en nieuwe koplampen, een discreet '57 S'-opschrift op het voorste spatbord onder de A-stijl en op de kof-ferklep, en nieuwe, aantrekkelijke spaakvelgen van 20 duim.
De erg kenmerkende en exclusieve toon wordt behouden binnenin de auto, waar een sfeer van dynamische elegantie gecreëerd wordt door een evenwichtige com-binatie van elementen in pianolak en carbon - vooral op de plaatsen binnen het bereik van de bestuurder en in zijn onmiddellijk gezichtsveld.

De nieuwe Maybach 57 S is vanaf november 2005 te zien in het Center of Excellen-ce van het luxemerk in Sindelfingen.

Maybach komt tegemoet aan zelfs de meest ongebruikelijke klantenverzoeken

De high-end luxelimousines van Maybach op de Frankfurt Motor Show illustreren ook de uitzonderlijke individualiseringsmogelijkheden die het merk biedt. Zo wordt een Maybach 57 tentoongesteld waarvoor de specialisten van de “Manufaktur” een lak ontwikkeld hebben die identiek is aan die van de Maybach 'Zeppelin' van 1933. En er zijn nog gelijkenissen: hoewel beide auto’s gebouwd werden met een tussenperiode van bijna 75 jaar, hebben ze niet alleen dezelfde lak, maar ook dezelfde interieurinrichting en zelfs hetzelfde chassisnummer. Sterker nog, ze behoren toe aan dezelfde eigenaar!

De aanwezigheid van Maybach op het salon van Frankfurt toont aan dat de “Manufaktur” ook met een passionele toewijding tegemoetkomt aan andere ongebruikelijke klantenverzoeken, en dat met uitzonderlijk vakmanschap en een onverdroten aandacht voor ieder detail. Dit wordt weerspiegeld in kenmerken zoals bekledingselementen die afgewerkt zijn met goud en edelstenen, gouden sleutels, familieblazoenen of wapens en verschillende vormen van complex inlegwerk.
Maybach bereikt het toppunt van individualisering met de opwindende Exelero Sports Coupé. Dit model, dat gebouwd werd als een uniek exemplaar, besteld door de bandenproducent Fulda, kan snelheden aan van meer dan 350 km/u.