20
maart
2009
|
01:00
Europe/Brussels

Het Mercedes House Brussels stelt ‘Passion for Safety’ voor

Van de eerste ontstekingssystemen met magneet over lichten, ruitenwissers, veiligheidsgordels en natuurlijk airbags tot heuse slaapdetectiesystemen: veiligheid is altijd een van de prioriteiten geweest voor Mercedes-Benz. Gedurende heel de merkgeschiedenis werd en wordt er onophoudelijk geïnvesteerd in dit zo belangrijke domein. De tentoonstelling “Passion for Safety”, die vandaag haar deuren opent in het Mercedes House in Brussel, schetst de hoofdlijnen van deze onvervalste passie voor veiligheid dankzij een samenwerking tussen Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en Bosch…

Mercedes-Benz België Luxemburg besliste om deze rijke en boeiende geschiedenis in de verf te zetten tijdens de tentoonstelling ‘Passion for Safety’ die tot eind augustus plaatsvindt in het Mercedes House op de Zavel in hartje Brussel. In drie ruimtes kan u er ontdekken hoe Mercedes-Benz veiligheid ziet en zo het belang ervan begrijpen in de dagelijkse praktijk. Ontdekken, kijken, aanraken, begrijpen en sensibiliseren: dat zijn enkele van de doelstellingen van deze tentoonstelling die informatie en interactie koppelt en die gerealiseerd werd met hulp van de firma Bosch, sinds jaar en dag partner van Mercedes-Benz.

Bij wijze van inleiding staat in de ontvangstruimte een gecrashte B-Klasse die zonder twijfel de aandacht zal trekken van de voorbijgangers op de Zavel en de bezoekers van de tentoonstelling.

In de kelderverdieping worden drie thema’s voorgesteld. In het eerste deel zal een Mercedes C-Klasse u verbazen met zijn tientallen aanduidingen. Die duiden de belangrijkste actieve en passieve veiligheidselementen aan die u aan boord van dit voertuig vindt. Op een paneel wordt de lijst ervan opgesomd. Maar weinig mensen kunnen zich inbeelden dat hun auto zoveel schitterende technologie aan boord heeft. En dat ze aan het stuur zoveel hulp krijgen, zelfs onrechtstreeks!

In het tweede gedeelte gaat de aandacht naar de veiligheidsfilosofie van Mercedes-Benz. Een auto die aan de voorzijde gecrasht is, vormt er de belangrijkste attractie. Aan de hand van videofilmpjes kan de bezoeker zich een beeld vormen van de verschillende types van crashtests, zowel frontaal als lateraal. Hoewel Europa slechts twee crashtests voorschrijft voor homologatie en drie bijkomende voor Euro NCAP, voert Mercedes-Benz er in totaal een veertigtal uit, die allemaal gebaseerd zijn op ongevallen in reële omstandigheden. De korte verklarende filmpjes tonen er enkele van en geven inzicht in de strikte normering waarmee Mercedes-Benz-voertuigen geconfronteerd worden. Een paneel gaat nog een stap verder en somt in detail de verschillende crashtests op waaraan de C-Klasse onderworpen wordt om gehomologeerd te worden in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Tot slot kan u niet heen om de immense tijdlijn die chronologisch aangeeft welke belangrijke uitvindingen op veiligheidsvlak Mercedes-Benz en Bosch, al dan niet samen, hebben ontwikkeld sinds hun respectievelijke ontstaan zowat 125 jaar geleden. Op ingebouwde videoschermen krijgt de bezoeker een concreet beeld van deze vernieuwingen.

In het derde gedeelte viert de interactie hoogtij. Maar u vindt er ook tips om veilig te rijden. Talrijke veiligheidselementen staan er opgesteld zoals een achteruitkijkspiegel met dodehoekwaarschuwing, zomerbanden, winterbanden, versleten banden, ruitenwissers, sierstukken uit het interieur, delen van zetels en nog veel meer. Videoschermen laten ook hier zien hoe al deze verschillende elementen van het interieur en het koetswerk van een wagen in realiteit functioneren. Een bumper van een S-Klasse laat u de verlichtingssystemen en de sensoren van het Intelligent Light System en Distronic Plus ontdekken. Met een simulator kunt u uw reactiesnelheid interactief testen via een en scherm en uw voeten. Kan u even snel reageren als het ESP? Een bijna onmogelijke opdracht want het ESP reageert in duizendste van seconden efficiënt en krachtig.

Hier ontdekt u ook een opengewerkte structuur van een C-Klasse met uitleg over de constructie en het gebruik van verschillende metalen, net als de werking van airbags. In de module over de Pre-Safe Break moet u zelf een steentje bijdragen. Tot slot geven panelen u veiligheidstips mee, terwijl talrijke videoschermen u hedendaagse en toekomstige technologie in detail uitleggen.

De uitleg (panelen en video’s) wordt in drie talen gegeven (Frans, Nederlands en Engels). Voor de video’s worden hoofdtelefoons voorzien voor een betere geluidskwaliteit.

“Passion for Safety” is gratis toegankelijk van maandag tot donderdag en op zaterdag van 10 tot 20 uur, op vrijdag van 10 tot 23 uur en op zondag van 10 tot 16 uur. Aarzel niet om binnen te stappen en deze boeiende tentoonstelling te bezoeken. Daarna kunt u genieten van een kopje koffie of een maaltijd in de brasserie die eveneens doordrongen is van een Mercedes-Benz-sfeer…

Met het Mercedes House beschikt Mercedes-Benz BeLux sinds april 2007 over een eigen communicatie- en informatiecentrum op de Zavel in hartje Brussel. Deze moderne ruimte van 1.350 m² is verdeeld over twee verdiepingen en combineert op een harmonieuze manier elegantie, vernieuwing en kwaliteit. Om de zes maanden biedt deze ruimte onderdak aan een thematentoonstelling die verschillende aspecten uit het rijke verleden aansnijdt, moderne realisaties toont of de toekomstvisie van het merk met de ster aangeeft. Een brasserie met verfijnde keuken (van maandag tot vrijdag van 12 tot 15 uur en op vrijdagavond van 19 tot 23 uur) en een boetiek staan eveneens ter beschikking.


Praktische info

Adres: The Mercedes House, Bodenbroeckstraat 22-24, 1000 Brussel,

Datum: 19 maart tot eind september 2009.

Openingsuren: van maandag tot donderdag en op zaterdag van 10 tot 20 uur, op vrijdag van 10 tot 23 uur en op zondag van 10 tot 16 uur

Info: 02 400.42.50.