19
mei
2006
|
02:00
Europe/Brussels

Het nieuwe Mercedes-Benz Museum Een erfenis voor de toekomst

De uitvinder van de automobiel heeft ook het motormuseum opnieuw vormgegeven: op 19 mei 2006 opent het nieuwe Mercedes-Benz Museum in Stuttgart zijn deuren. Na een bouwperiode van slechts tweeënhalf jaar, van september 2003 tot april 2006, ziet een nieuw architecturaal hoogtepunt het licht, een opmerkelijk pareltje van design in de regio rond Stuttgart. Het is het enige museum ter wereld dat de 120 jaar tellende geschiedenis van de automobielindustrie vanaf dag één kan behandelen.
Ook het tentoonstellingsconcept is uniek: 160 voertuigen en meer dan 1500 andere objecten worden aan de bezoeker voorgesteld langs twee onderling verbonden trajecten die een oppervlakte van 16.500 vierkante meter beslaan, verdeeld over negen verdiepingen. De fysieke nabijheid van de hoofdfabriek van Mercedes-Benz in Stuttgart-Untertürkheim slaat een brug tussen traditie en heden: op basis van de niet-aflatende vernieuwingsdrang van het merk Mercedes-Benz toont het museum aan dat de automobielindustrie altijd al toekomstgericht is geweest.

In het nieuwe museum komt niet alleen de spannende geschiedenis van het merk Mercedes-Benz aan bod, maar wordt ook een onthullende blik op de toekomst geworpen. Deze dubbele functie wordt ook weerspiegeld in de architectuur, die tot stand kwam in de ‘UN studio’ van de wereldberoemde Nederlandse architecten Ben van Berkel en Caroline Bos. Het opvallend moderne ontwerp lijkt zo uit de toekomst te komen, zonder echter de traditie van het merk overboord te gooien. De architectuur illustreert het genetische karakter van het merk. De binnenkant van het gebouw is geïnspireerd op de dubbele helix van de structuur van het DNA-spiraal dat de menselijke genen bevat. Deze illustreert de originele filosofie van het merk Mercedes-Benz, namelijk het steeds blijven vernieuwen om de eigen mobiliteit te vrijwaren – van de uitvinding van de auto tot de toekomstgerichte visie van ongevalvrij rijden.

Een uniek museumconcept
Het tentoonstellingsconcept werd ontwikkeld en uitgevoerd door het adviesbureau HG Merz en is bijzonder origineel. Tijdens een bezoek aan het museum, dat ten minste 2 uur duurt, ervaren de bezoekers de 120-jarige geschiedenis van de auto als een reis door de tijd. Een lift brengt hen naar de hoogste verdieping van het museum, waar twee enorme routes als een dubbele helix over negen verdiepingen een neerwaartse spiraal beschrijven in de richting van het vertrekpunt, een metafoor van de genetische opbouw van het merk. Langs de eerste route bevinden zich zeven ‘Legenderuimtes’ waar het verhaal van de onderneming in chronologische volgorde wordt verteld. Langs de tweede route wordt het enorme aantal tentoongestelde wagens ingedeeld in vijf afzonderlijke ‘Collectieruimtes’, die een beeld geven van de enorme diversiteit van het gamma door de jaren heen. Wat nieuw is: ook de meer dan 100 jaar tellende commerciële geschiedenis van het bedrijf wordt in het nieuwe museum uitvoerig gedocumenteerd.

Een werkdag van de ingenieurs
De bezoekers kunnen voortdurend van de ene op de andere route overschakelen. Ze eindigen beide bij de schuine bocht – ‘Zilveren pijlen – Races en Records’ – waar de bezoekers de Mercedes-legende uit de eerste hand kunnen beleven. Hier bevindt zich de tentoonstelling ‘Fascination of Technology’ die een beeld geeft van het dagelijkse leven van de ingenieurs en een blik gunt op de toekomst van de auto. Meer dan 1500 tentoonstellingsobjecten, waarvan 160 voertuigen, geven een gedetailleerd beeld van het merk Mercedes-Benz. Volgens Max-Gerrit von Pein, Chief Executive van Mercedes-Benz Museum GmbH en Directeur van DaimlerChrysler Heritage, “is het Mercedes-Benz Museum een unieke locatie waar de geschiedenis van de auto en de uitstraling van het merk Mercedes-Benz vanaf de vroege dagen tot op heden op een totaal nieuwe en opwindende manier kunnen worden beleefd”.

De geschiedenis van het merk gegroepeerd in thema’s en tijdperken
In de Legenderuimtes wordt het verhaal van het merk Mercedes-Benz verteld aan de hand van thema’s en tijdperken. De ruimtes zijn chronologisch geordend en de tentoonstellingsstukken worden in hun historische context geplaatst.
• Legende 1: Pioniers – De uitvinding van de automobiel, 1886 tot 1900
• Legende 2: Mercedes – De geboorte van het merk, 1900 tot 1914 • Legende 3: Een nieuwe koers – Diesel en Supercharger, 1914 tot 1945
• Legende 4: De wonderjaren – Vorm en verscheidenheid, 1945 tot 1960 • Legende 5: Baanbrekende ideeën – Veiligheid en milieu, 1960 tot 1982
• Legende 6: Wereldwijde mobiliteit – Mondiaal en individueel, 1982 tot op heden • Legende 7: Zilveren pijlen – Races en records
In de Collectieruimtes wordt de enorme variëteit aan Mercedes-Benz- voertuigen ingedeeld volgens thema. Hier kan de bezoeker stukken bekijken als een doordeweekse Mercedes-Benz dienstbus O 305, de beroemde ‘Millipede’ – de zware truck LP 333, de brandweerwagen met ladder LF 3500 of de ‘Pausmobiel’ die werd gebruikt door Paus Johannes Paulus lI. Voertuigen met een eigen verhaal die in sommige gevallen ook geschiedenis schreven.
  • Collectie 1: Gallery of Travel
  • Collectie 2: Gallery of Loads
  • Collectie 3: Gallery of Helpers
  • Collectie 4: Gallery of Names
  • Collectie 5: Gallery of Heroes
De ruimte ‘Fascination for technology’, die vrij toegankelijk is als een tentoonstelling op zichzelf, neemt een bijzondere plaats in. De stukken worden tentoongesteld in een uiterst gecompliceerde contextuele omgeving en geven een beeld van het dagelijkse werk van de ingenieurs en ontwerpers bij Mercedes-Benz en tegelijkertijd ook van de toekomst van de auto. Een café, restaurant en tal van winkels maken het bezoekersgedeelte helemaal af. De directe fysieke link met de showroom in het Mercedes-Benz Center vormt een naadloze overgang van de legendarische klassieke modellen van Mercedes naar het huidige productengamma.

Architecturaal meesterwerk
Op basis van een symmetrisch, klaverbladvormig grondplan ontwikkelde “UN studio” een geometrie waarvan het interieur verwijst naar de oplossingen die ook in de wegenbouw worden gebruikt: het klaverbladontwerp van het nieuwe gebouw stemt overeen met de structuur van de vlakbij gelegen kruising van de snelwegen B14 en B10. Het 47,5 meter hoge museumgebouw heeft een oppervlakte van 4800 vierkante meter en omsluit een ruimte van 210.000 kubieke meter. Voor de bouw ervan werd meer dan 110.000 ton beton gebruikt.
Voor de complexe geometrische structuren van het Museum werd gebruikgemaakt van de meest recente technologieën. Vanaf de eerste plannen tot bij de uitvoering werd het bouwplan gebaseerd op een driedimensionaal datamodel dat tijdens de bouwfase niet minder dan 50 keer werd bijgewerkt en in totaal zo’n 35.000 werkplannen opleverde. Tot de speciale architecturale kenmerken behoren 33 meter brede ruimtes zonder pijlers die het gewicht van tien vrachtwagens kunnen dragen, en de zogenoemde ‘twists’ – gebogen structurele elementen die doen denken aan bovenmaatse vliegtuigpropellers en voor het eerst in deze afmetingen en vorm zijn gebruikt. Voor de buitenramen werd gekozen voor 1800 driehoekige glaspanelen, waarvan er geen twee gelijk zijn. Voor alle materialen, gaande van de aluminium panelen voor de buitenkant en ramen tot de donkerkleurige parketvloeren van de hellende vlakken, werd geopteerd voor hoogstaande kwaliteit en een neutrale uitstraling.

U vindt een compleet persdossier over het Museum en twee persberichten over het Center en de Passage, in PDF formaat, onder Document's & Foto's.