12
oktober
2009
|
02:00
Europe/Brussels

Hyperperformante break met uitstekende cijfers

Polepositie voor de nieuwe E 63 AMG break: de hyperperformante break ontwikkelt 386 kW/525 pk, snelt in 4,6 seconden van 0 tot 100 km/u en biedt tot 1950 liter bagageruimte, en dat allemaal voor een relatief laag verbruik van 12,8 l/100 km (gemengde cyclus, voorlopige cijfers). Met deze droomcijfers levert de nieuwe E 63 AMG break een uitzonderlijke combinatie van dynamiek, functionaliteit en efficiëntie. Dit topmodel in de E-Klasse pakt niet alleen uit met een heel eigen, opvallende stijl maar ook met de nieuwe sportophanging AMG RIDE CONTROL, inclusief elektronisch gestuurde dempers en een nieuwe vooras. Een uiterst performant keramisch remsysteem is voor het eerst verkrijgbaar op de E 63 AMG break. De ongeëvenaarde combinatie van baanbrekende rijhulpsystemen legt de lat in termen van actieve en passieve veiligheid een stuk hoger voor deze klasse.

 De grootste bagageruimte en het laagste verbruik – de E 63 AMG break vestigt nieuwe normen. Met een bagageruimte van 695 tot 1950 liter en een verbruik van 12,8 liter Super Plus per honderd kilometer (gemengde NEDC-cyclus) pakt de hyperperformante nieuwe break van AMG de polepositie. Geen enkele van zijn rivalen weet deze uitzonderlijke combinatie van prestaties, bagageruimte en efficiëntie te evenaren. Met zijn 386 kW/525 pk is de 6.3 V8 AMG-motor 8 kW/11 pk sterker dan zijn voorganger terwijl het verbruik met bijna twaalf procent daalde.

Die verbetering is te danken aan een hele rits verbruiksreducerende maatregelen. De brandstoftoevoer op vraag en het generatorbeheer met recuperatie van remenergie droegen bij tot de daling van het verbruik en dat geldt ook voor de AMG SPEEDSHIFT MCT-sporttransmissie met zeven verhoudingen. Een natte startkoppeling in een oliebad vervangt de klassieke koppelomvormer terwijl de nog zuinigere rijmodus ‘Controlled Efficiency’ vroeger opschakelt om het motortoerental tot het minimum te beperken.

Dynamiek en rijcomfort – de E 63 AMG break komt beide beloften na

 De nieuwe E 63 AMG break vormt een niet te missen aanbod met zijn twee fundamenteel tegengestelde eigenschappen: hij combineert het ontspannen karakter van een prestigieuze break op lange ritten op meesterlijke wijze met uitstekende dynamische prestaties op het circuit. De hoogtoerige, atmosferische AMG-motor met een cilinderinhoud van 6208 cc en 630 Nm koppel maakt indruk met zijn wendbare responsiviteit, zijn gespierde vermogensontplooiing en zijn grote flexibiliteit. De E 63 AMG break snelt in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 250 km/u. De nieuw gecomponeerde V8-klank vormt kilometer na kilometer een opwindende soundtrack terwijl de soepel draaiende motor het typische rijcomfort van Mercedes garandeert. Een nieuw ontworpen waterkoeling staat garant voor een maximaal uithoudingsvermogen, zelfs onder enorme druk.

In bijlage kan u het volledige persdossier terugvinden