16
februari
2015
|
01:00
Europe/Brussels

"iF Design Award 2015": Mercedes-Benz verzamelt zes overwinningen

"iF Design Award 2015": Mercedes-Benz verzamelt zes overwinningen

Een reeks van designonderscheidingen

Brussel - Niet minder dan vier modellen en twee unieke studies van Mercedes-Benz werden bekroond met de internationaal befaamde 'iF Product Design Award 2015'. De topjury onderscheidde meerbepaald de Mercedes-Benz S-Klasse Coupé, de AMG GT, de Mercedes-Benz V-Klasse en de smart fortwo voor hun uitmuntende design. In de categorie 'Professionele Concepten/Mobiliteit' mochten de Mercedes-Benz Future Truck 2025 en de Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo de felbegeerde Design Award in ontvangst nemen.

Al decennia lang wordt de 'iF Product Design Award' beschouwd als een van 's werelds voornaamste designprijzen en een label voor uitmuntend design. Dit jaar kozen 53 designexperts uit twintig verschillende landen hun favorieten uit meer dan 4.500 bijdragen. De jury kwam van 20 tot 22 januari 2015 samen in Hamburg om een beslissing te nemen. De iF Design Award night, die voor de winnaars wordt georganiseerd, vindt op 27 februari plaats in München.

In de automobielcategorie werden vier modellen van Mercedes-Benz bekroond met een 'iF Product Design Award 2015':

  • Met de V-Klasse vindt Mercedes-Benz de monovolume opnieuw uit. De V-Klasse is vanaf de eerste aanblik herkenbaar als een lid van de familie personenwagens van Mercedes-Benz en creëert een nieuwe dimensie van emotie in zijn segment. Met zijn krachtige voorpartij, gebeitelde, V-vormige motorkap en progressief gelijnde koplampen werpt hij zich zelfbewust op als een toonbeeld van moderne luxe en belichaamt hij als geen ander de designfilosofie van 'sensuele zuiverheid'. De V-Klasse combineert ruimte voor acht inzittenden en een voorbeeldige functionaliteit met de hoogwaardige uitstraling, het comfort, het efficiënte rijplezier en de veiligheid die klanten van het merk met de driepuntige ster verwachten.

  • Met de nieuwe Mercedes-AMG GT treedt het sportwagen- en prestatiemerk van Mercedes-Benz toe tot een nieuw topklassesegment voor de onderneming. De Mercedes-AMG GT heeft alles wat mensen van een authentieke sportwagen verwachten, van de typische stijl met adembenemende proporties, krachtige vormen en vloeiende lijnen tot en met rasechte racetechnologie en een optimale gewichtsverdeling.

  • De revolutie gaat een volgende fase in: de smart fortwo werd op bijna alle vlakken verbeterd en toont zich merkbaar comfortabeler. De derde generatie van de smart fortwo kan schermen met een zuivere, puristische look en werd sterk gemoderniseerd. Met zijn typische eigenschappen zoals zijn silhouet met ultrakorte overhangen, zijn heldere lijnen en oppervlakken en zijn sympathieke smart-gezicht blijft hij onmiddellijk herkenbaar als een smart: fris, modern en zelfverzekerd.

  • Een zelfverzekerde, stijlvolle présence, een exclusieve uitrusting en een geraffineerde sportiviteit: de S-Klasse Coupé van Mercedes-Benz combineert de klassieke proporties van een grote, sportieve coupé met moderne luxe en baanbrekende technologie. De sensuele vloeiende lijnen en de heldere, progressieve designtaal belichamen de Mercedes-filosofie van sensuele zuiverheid en uitzonderlijke precisie. Als wereldprimeur kan de adembenemende tweedeurscoupé als optie worden uitgerust met de MAGIC BODY CONTROL-ophanging die de wagen laten overhellen in de bochten.

In de klasse Professionele Concepten/Mobiliteit waren er twee winnaars:

  • De Mercedes-Benz Future Truck 2025 met Highway Pilot, die autonoom rijdt bij snelheden tot 80 km/u, werd in juli 2014 voorgesteld door Daimler Trucks. Zowel vanbinnen als vanbuiten symboliseert deze vrachtwagen de enorme sprong van de klassieke vrachtwagen naar het autonome transportvoertuig van de toekomst: de klassieke vrachtwagencabine ruimt plaats voor vernieuwende vormen en een innovatief verlichtingssysteem. Het design van de Mercedes-Benz Future Truck 2025 combineert functionaliteit, efficiëntie en emotie tot een sensationeel totaalconcept en vertegenwoordigt veel meer dan een verre toekomstvisie: de vrachtwagen zal over tien jaar realiteit zijn en veel van zijn technologische onderdelen zijn nu reeds beschikbaar en klaar voor gebruik.

  • Met de Mercedes-AMG Vision Gran Turismo presenteerde het luxemerk uit Stuttgart zijn visionaire concept voor de supersportwagen van de toekomst. De Mercedes-designers ontwikkelden de supersportwagen met de typische vleugeldeuren van Mercedes voor het nieuwe racespel Gran Turismo® 6 voor PlayStation® 3. Het design van deze concept-car geeft blijk van een extreme symbiose tussen emotionele sensuele contouren en intelligent ontworpen toptechnologie. Als model op werkelijke schaal vierde de Mercedes-AMG Vision Gran Turismo zijn wereldpremière bij de opening van het nieuwe Mercedes-Benz Research amp; Development Center in Sunnyvale (California).

Contactpersoon:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Telefoonnummer: +32 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Voor meer informatie over Mercedes-Benz surft u naar www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be