03
februari
2010
|
01:00
Europe/Brussels

InCar Hotspot: Internet en e-mail onderweg

We kunnen uren in onze wagen doorbrengen en de tijd gaat daarbij niet noodzakelijk altijd even snel voorbij, zeker voor passagiers.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een internetsysteem in de wagen, stelt Mercedes-Benz voor het eerst een ongelimiteerde internettoegang zonder kabel voor.

Waar men ook is, InCar Hotspot laat toe mails te raadplegen, te surfen op het internet of nog afspraken te maken. Een apparaat dat geschikt is voor WLAN - bijvoorbeeld een draagbare pc of een smartphone– en een SIM-kaart laten internettoegang zonder kabel toe tijdens het rijden. Via de dakantenne van de auto ondersteunt het systeem een snelle en stabiele verbinding met de bekendste datanetwerken (HSPDA/UMTS of GSM/GPRS/EDGE).

Kortom, het volstaat om een geschikte SIM-kaart in de InCar Hotspot te steken. Vervolgens, de SIM-kaart en een toestel geschikt voor WLAN – conform de handleiding - eenmaal te configureren waarna men tijdens het rijden vrij internet kan gebruiken. Dit geldt uiteraard alleen voor de passagiers, want rijden en surfen gaan niet samen. Die toestellen met WLA N kunnen tegelijk worden aangesloten.

InCar Hotspot is beschikbaar op de S-Klasse en de E-Klasse Berline en Break. De prijs voor het systeem en de installatie bedraagt 1.290 Euro, inclusief BTW.