Brussel,
02
juni
2016
|
14:28
Europe/Brussels

Innovatiekracht Mercedes-Benz Cars zichtbaar en tastbaar tijdens informele Milieu- en Transportraad in Amsterdam

Samenvatting

Brussel - Op donderdag 14 en vrijdag 15 april zijn de Europese ministers van Transport en Milieu voor informeel overleg in Amsterdam om te discussiëren over intelligente en duurzame mobiliteitsoplossingen. Daimler AG is op tal van fronten actief in Amsterdam; van de presentatie van het studiemodel F015 ‘Luxury in Motion’ tot de inzet van de nieuwe E-Klasse – de intelligentste businesslimousine in zijn segment, het succesvolle car2go autodeelsysteem en de inzet van een Mercedes-Benz Travego touringcar voorzien van de meest innovatieve comfort- en veiligheidsoplossingen.

De diverse voertuigen van Mercedes-Benz zullen op verschillende locaties in Amsterdam te zien zijn: zowel in de omgeving van het Maritiem Museum als het Eye Filmmuseum, dat iets verderop aan het IJ te vinden is.

Mercedes-Benz F 015 ‘Luxury in Motion’

Enkele weken geleden was de Mercedes-Benz F 015 ‘Luxury in Motion’ al heel even in Amsterdam te zien. De F 015 Luxury in Motion werd vorig jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES) voor het eerst gepresenteerd. Dit autonoom rijdende studiemodel is het antwoord van Mercedes-Benz op een snel veranderende wereld. De F 015 is niet alleen een vervoermiddel, maar ook een plaats waarin mensen zich terug kunnen trekken. Daarom is het interieur uitgevoerd als een lounge: ruim en comfortabel. De F 015 wisselt continu informatie uit met zijn passagiers en de buitenwereld en zijn vooruitstrevende F-CELL PLUG-IN HYBRID aandrijflijn maakt emissievrij rijden mogelijk.

De F 015 wisselt continu informatie uit met zijn passagiers en de buitenwereld. In totaal zes displays die harmonieus in het dashboard, in het achtercompartiment én in de zijpanelen zijn geïntegreerd, vervullen daarbij een sleutelrol – het interieur van de F 015 is een digitale arena. De passagiers kunnen op zeer intuïtieve wijze met het voertuig communiceren, bijvoorbeeld met gebaren, via ‘eye-tracking’ en natuurlijk door het bedienen van de touchscreens. Met onder meer laserprojecties en led-displays communiceert de elektrisch aangedreven F 015 Luxury in Motion ook met de buitenwereld.

Mercedes-Benz E-Klasse

Mercedes-Benz zet een grote stap richting de toekomst met de nieuwe E-Klasse. De tiende generatie van de businesslimousine onderscheidt zich door zijn opvallende, emotionele design en hoogwaardige interieur. Tevens markeert de nieuwe E-Klasse de wereldpremière van tal van technische innovaties. Ze maken comfortabel, semi-autonoom en veilig rijden op een ongekend hoog niveau mogelijk en staan borg voor een nieuwe dimensie in rijassistentie.

Daarnaast zorgen infotainment- en bedieningssystemen voor een compleet nieuwe ervaring. Ook de nieuw ontwikkelde dieselmotor gecombineerd met de lichtgewicht constructie en record aerodynamicawaarden zorgt voor nieuwe efficiëntiestandaards in deze klasse. Tegelijkertijd biedt het nieuwe, optionele meerkamer-luchtveringssysteem een hoge mate van rijcomfort en rijdynamiek. De optelsom van al deze innovaties maakt de E-Klasse tot de intelligentste limousine in zijn segment.

car2go

car2go is een innovatief autodeelsysteem. In tegenstelling tot traditionele autodeelprogramma’s of verhuurbedrijven is car2go niet gebonden aan één vaste standplaats. Alle car2go’s in Amsterdam zijn volledig elektrisch aangedreven en stoten dus geen schadelijke gassen uit. De car2go’s zijn overal in de stad te vinden en ‘on-demand’ of via een reservering beschikbaar. Leden kunnen het voertuig via een membercard gebruiken zo lang ze willen en zijn niet gebonden aan een vaste inleverplek of –tijd. car2go-leden betalen daarbij alleen voor het daadwerkelijke gebruik.

In de ‘per-minuut-tarieven’ zijn alle kosten (brandstof, verzekering, onderhoud én parkeren) inbegrepen. Na afloop van de rit wordt de huur automatisch beëindigd bij het afsluiten van de auto.

car2go blijft innoveren om zijn klanten optimaal van dienst te zijn. Dat geldt voor het werkgebied binnen Amsterdam, dat recentelijk nog is uitgebreid naar Amstelveen, maar ook voor het gebruik. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld mogelijk om een car2go via de car2go-app te openen – de membercard is dan niet nodig. Bovendien wordt de ‘elektrische infrastructuur’ steeds verder uitgebreid: in Amsterdam zijn inmiddels meer dan 1.000 laadpunten beschikbaar en kent car2go meer dan 27.000 members.

Mercedes-Benz Travego Safety Coach

De Mercedes-Benz Travego Safety Coach wordt tijdens de informele Milieu- en Transportraad ingezet voor personenvervoer. De touringcar zet de standaard als het gaat om veiligheid, innovatie en duurzaamheid. De 12 m lange Safety Coach is uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals Active Brake Assist 3 (ABA3). Dit systeem gaat al verder dan de huidige voor touringcars gestelde veiligheidsnormen op het gebied van autonoom remmen. De Travego Safety Coach is bovendien uitgerust met diverse andere veiligheidsvoorzieningen en bedieningsgemakken, zoals Adaptive cruise control en Predictive Powertrain Control (PPC)