06
april
2009
|
02:00
Europe/Brussels

Jacobs levert 50 nieuwe Mercedes-Benz bestelwagens aan Sweet Paradise

Op 31 maart 2009 levert Jacobs, Erkend Concessiehouder en Servicepunt Mercedes-Benz te Sint-Niklaas, 26 Sprinter bestelwagens aan Sweet Paradise, een grootverdeler van schepsnoep uit Bornem. De levering maakt deel uit van een bestelling van 46 Sprinters en 4 Vito’s, door Sweet Paradise eerder dit jaar geplaatst, ter vernieuwing van een gedeelte van haar vloot. Daarmee blijft Sweet Paradise trouw aan haar samenwerking met

Mercedes-Benz en Jacobs, die eind 2004 ontstond. Vóór 1 augustus 2009 zullen de resterende 24 bestelwagens geleverd worden.


Over Sweet Paradise n.v.

Sweet Paradise, gevestigd te Bornem, is grootverdeler van schepsnoep in de Benelux en Frankrijk. Goed voor zo’n 5 miljoen kilo per jaar. Theo Nauwelaerts is stichter en algemeen directeur. Het bedrijf werd opgericht in 1995 en telt inmiddels een 90-tal werknemers. Vorig jaar draaide Sweet Paradise een omzet van circa 25 miljoen euro.

Eind 2004 besloot Sweet Paradise, na een grondige studie van de bedrijfsvoertuigenmarkt, om haar volledige bestelwagenpark van Peugeot te vervangen door Mercedes-Benz, met Jacobs als bevoorrechte partner. De totale vloot van Sweet Paradise bestaat uit een 70-tal Mercedes-Benz voertuigen, waaronder een 5-tal personenwagens. Voor de financiering van haar voertuigen doet Sweet Paradise beroep op Mercedes-Benz Financial Services. Bij Mercedes-Benz BeLux sluit het bedrijf voor haar vloot een FreeMindPro-contract af, dat alle kosten met betrekking tot onderhoud en herstellingen dekt in binnen- en buitenland.Over Jacobs n.v.

Het verhaal van Jacobs start in 1963, met de oprichting van een autobedrijf aan de Gentse Baan in Sint-Niklaas. In 1999 betrekt Jacobs als Erkend Concessiehouder en Servicepunt Mercedes-Benz, haar splinternieuwe gebouwen aan het Industriepark Noord. In de gebouwen aan de Gentse Baan biedt Jacobs vanaf dan de wagens van de merken Chrysler, Jeep en Dodge aan. Sinds 1 oktober 2007 worden alle verkoop- en serviceactiviteiten van Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep en Dodge onder één dak gecentraliseerd aan het Industriepark Noord.

Hoewel Jacobs een enorme ontwikkeling heeft gekend, is het altijd een familiebedrijf gebleven. Met Kris De Saegher en Carl Seys staat momenteel de derde generatie aan het roer. Het bedrijf telt een 95-tal medewerkers.

Jacobs is niet onervaren op het vlak van fleetverkopen. In het verleden sloot het bedrijf reeds megadeals af met firma’s als Balliauw, Antwerp-Tax en groep Altrad.

Over de hernieuwde samenwerking

Sinds 2005 heeft Sweet Paradise bij het beheer van haar vloot kunnen rekenen op de spankracht van de verschillende betrokken partners, met name Jacobs, de invoerder Mercedes-Benz BeLux en Mercedes-Benz Financial Services.

De hoge mate van betrokkenheid en flexibiliteit, gekoppeld aan de kwalitatieve eigenschappen van het product, heeft Sweet Paradise doen beslissen om de bestaande professionele relaties te bestendigen.Over de Mercedes-Benz Sprinter 515 CDI A3

De Mercedes-Benz Sprinter is verkrijgbaar in 3 verschillende wielbasissen, 4 koetswerklengtes, 3 hoogtes en met diverse krachtige motoren. Een dergelijke diversiteit laat toe om een voertuig op maat van de klant samen te stellen. Op basis van de vereiste gewichten en inbouwlengte werd in het geval van Sweet Paradise geopteerd voor de SPRINTER 515 CDI met lange wielbasis A3.