28
juli
2011
|
02:00
Europe/Brussels

Klassiek-elegant: de nieuwe smart fortwo pearlgrey

Daar is smart weer met een nieuw model in zijn reeks opwindende speciale modellen: de smart fortwo pearlgrey. De combinatie van exclusieve grafietmetaallak, de zilverkleurige tridion-veiligheidskooi en de eveneens zilverkleurige lichtmetalen velgen creëert een klassieke en elegante look. Het interieur heeft vooral met het exclusieve (standaard voorziene) lederpakket in kristalgrijs een opvallende klassetoets gekregen. De smart fortwo pearlgrey is verkrijgbaar als coupé en als cabrio, met prijzen vanaf 14.490 €.

 

De smart is bijzonder veelzijdig en speelt met verve vele rollen: jong, brutaal, sportief-casual... Maar nu, voor deze nieuwe beperkte speciale reeks heeft de smart fortwo pearlgrey een klassiek-elegante outfit uit de kast gehaald. Aan de buitenkant herken je hem onder meer aan de exclusieve grafietmetaallak, die fraai contrasteert met de zilverkleurige tridion-veiligheidskooi en de zilvergrijze lichtmetalen velgen met drie-dubbelspaaks design. Ook de spiegelkapjes en het radiatorrooster zijn uitgevoerd in grafietmetaallak en de spiegeldriehoeken zijn voorzien van parelgrijze logo's. De voor- en achteras zijn uitgerust met brede banden, maat 175/55 R 15 (vooraan) en 195/50 R 15 (achteraan).

 

Ook het interieurdesign straalt elegantie uit. Het exclusieve lederpakket is standaard en geeft de wagen een opvallende, luxueuze look met zetels in een combinatie van kristalgrijs leder en stof. Het dashboard is bovenaan uitgevoerd in zwart imitatieleder met contrasterende lichtgrijze naden, een kneepad in kristalgrijs imitatieleder en deurbekleding in een combinatie van kristalgrijs imitatieleder en stof. En de smart fortwo pearlgrey pakt verder uit met contrasterende elementen in mat zilvergrijs. Tot de standaarduitrusting behoren verder dashboardinstrumenten (een cockpitklokje en een toerenteller), een audiosysteem en tapijten met belettering van de speciale serie.

 

Deze beperkte reeks is gebaseerd op de passion-versie, wat betekent dat ze onder meer voorzien is van het softouch automatisch schakelprogramma, elektrische ruitbediening,
airconditioning met automatische temperatuurregeling en een transparant panoramadak met zonwering. De optionele uitrusting omvat onder meer zetelverwarming, het smart surround sound system en het smart navigatie/multimedia-audiosysteem.

 

De smart fortwo pearlgrey is verkrijgbaar als coupé en als cabrio met een 52 kW micro hybrid drive benzinemotor of een 62 kW benzinemotor met prijzen vanaf 14.764€. Dit speciale model kan worden besteld vanaf 21 juli 2011 en de eerste wagens zullen bij de dealers geleverd worden in november 2011.

 

 

Dit is een overzicht van de prijzen:

 

Motor/vermogen

Motor

Cilinderinhoud

Prijs in € (incl. BTW)

smart fortwo pearlgrey coupé

1.0 l (52 kW/71 pk) benzine mhd

3-cil. lijnmotor natuurlijke aanzuiging

999 cc

14.764

1.0 l (62 kW/84 pk) benzine

3-cil. lijnmotor turbo

999 cc

15.067

smart fortwo pearlgrey cabrio

1.0 l (52 kW/71 pk) benzine

3-cil. lijnmotor natuurlijke aanzuiging

999 cc

17.353

1.0 l (62 kW/84 pk) benzine

3-cil. lijnmotor turbo

999 cc

17.655