22
maart
2004
|
01:00
Europe/Brussels

Koffers, horloges en nog veel meer voor de nieuwe SLK :de 'SLK Edition': een prachtig design en bijzonder functioneel

De op maat gemaakte “koffertas” en kledingtas zijn maar twee van de blikvangers die bij de nieuwe SLK horen. De tassen zijn niet alleen praktisch, maar benutten ook optimaal de beschikbare ruimte. Bovendien vallen ze op door hun emotionele en sierlijke vormgeving die uitstekend bij de stijl van de auto past. Hetzelfde geldt voor alle andere accessoires die deel uitmaken van de SLK Edition : van de horlogeset die op een beperkt aantal vervaardigd wordt, tot de roadsterpet en sleutelketting.

Mercedes-Benz staat sinds jaar en dag bekend om zijn intelligente oplossingen. De op maat vervaardigde bagagetassen voor de nieuwe editie maken duidelijk dat zelfs een sportieve roadster zoals de SLK over veel laadruimte beschikt. Met de kledingtas die op een haak achter de bestuurders- of passagiersstoel opgehangen wordt, kunnen hemden, jassen of pakken kreukvrij vervoerd worden. En wat meer is, de op maat gemaakte koffertas maakt een optimaal gebruik van de kofferruimte van de SLK, zelfs wanneer het variodak geopend is. De twee items zijn vervaardigd uit waterafstotend nylon – een gemakkelijk te onderhouden materiaal met een bijzonder goede scheur- en kreukbestendigheid.

Tijdens het jaar waarin de eerste SLK zijn debuut maakte, werd het bijpassende horloge haast even snel als de auto zelf een cultvoorwerp. De horlogeset van vandaag die op een beperkte reeks vervaardigd wordt, omvat een reproductie van het al lang uitverkochte SLK-horloge uit 1996 alsook het nieuwe SLK-horloge van 2004. Helemaal in overeenstemming met het jaar waarin de nieuwe SLK uitgebracht wordt, is de oplage beperkt tot 2.004 sets. Beide horloges werden ontworpen door Mercedes-Benz: ze zijn bijzonder praktisch en hebben een sportieve aantrekkingskracht. Het SLK-horloge uit 1996 heeft een zwarte wijzerplaat met zilveren cijfers. Kenmerkend is het rode lederen bandje met opvallende uitstulpingen zoals die op de motorkap van de SLK. Het nieuwe SLK-horloge van 2004 in een aluminium lichaam valt op door zijn zilveren wijzerplaat en het geperforeerde rood lederen bandje. De twee horloges zitten in een hoogwaardig metalen kistje, samen met een verchroomd model van de auto op schaal 1:87 – een echte must voor liefhebbers van de SLK.

De twee andere horloges in de SLK Edition zijn even fascinerend, hoewel hun oplage niet beperkt is. Het gaat om het SLK-horloge “Black” met een geperforeerd zwart lederen riempje en het horloge “Cockpit” met een zwarte wijzerplaat waarvan het ontwerp aan een snelheidsmeter doet denken. Andere aantrekkelijke accessoires van de SLK Edition zijn de roadsterpet met leren klep, de sleutelketting en de kristallen papierhouder.

Liefhebbers van modelauto’s hebben met de nieuwe SLK meer dan keuze genoeg: gedetailleerde schaalmodellen van auto’s door bekende producenten in drie verschillende afmetingen en telkens in drie aantrekkelijke kleuren zullen de harten van de verzamelaars sneller doen kloppen. De modellen op schaal 1:18 en 1:43 zijn uit metaal, terwijl het model op schaal 1:87 uit kunststof is. Op het model op schaal 1:18 na gaat het om schaalmodellen van de SLK met een open dak.