09
oktober
2015
|
02:00
Europe/Brussels

Managing Director Mercedes-Benz Vans Wolfgang Pipperger gaat nieuwe uitdaging in Frankrijk aan - Geert Jaeken opvolger ad interim

Wolfgang Pipperger, sinds begin 2014 Managing Director van Mercedes-Benz Vans in België, is een nieuwe professionele uitdaging aangegaan bij Mercedes-Benz France. Huidige Sales Manager Geert Jaeken neemt ad interim de verantwoordelijkheden over.

De 43-jarige Duitser Wolfgang Pipperger ruilt na een verblijf van vijf jaar Mercedes-Benz Belgium Luxembourg in voor een nieuwe professionele uitdaging bij Mercedes-Benz France. Wolfgang Pipperger kwam de Belgische rangen in 2010 versterken als Chief Financial Officer. Een functie die hij reeds jarenlang en in diverse landen bekleedde. Met het project ‘Customer Dedication’ waarbij MB BeLux zich sterker rond de diverse Business Units organiseerde om nog meer service aan de klant te geven, koos hij een zogenaamde carrièreswitch. Hij werd Managing Director van Mercedes-Benz Vans en maakte daarmee de overstap van een financiële naar een commerciële functie. Hij drukte meteen zijn stempel op de Vans en kon de afgelopen maanden sterke resultaten voorleggen. Zijn expatcontract in België is ondertussen ten einde gekomen en sinds 1 augustus is hij bij Mercedes-Benz France – eveneens in het Vans-departement – aan de slag.

Zijn Belgische opvolger ad interim is geen onbekende in het Vans-wereldje. Geert Jaeken kwam in 2000 aan boord als marketing analist bij Mercedes-Benz Vans.  De 37-jarige  Jaeken groeide gestaag door in de organisatie en schopte het – via een passage als product trainer Vans - in 2009 tot Sales Manager van dezelfde afdeling. Sinds 1 augustus van dit jaar cumuleert hij deze verantwoordelijkheid met het ad interim Managing Director-schap van Mercedes-Benz Vans in België.