29
juli
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes AMG oogt succes in Spa en Boedapest

Brussel – Het voorbije weekend was uiterst succesvol voor Mercedes AMG. Met een overwinning in de 24h van Spa-Francorchamps als op de Grand Prix F1 op de Hungaroring te Boedapest zet Mercedes AMG weer de toon op vlak van motorsport, in 2 belangrijke disciplines.

Het was van 1964 geleden dat Mercedes de 24h van Spa gewonnen had, maar het voorbije weekend gebeurde het opnieuw. Bernd Schneider (by the way geboren in 1964) won samen met zijn ploegmakkers en rookies Maximilian Buhk en Maximilian Gotz in een Mercedes SLS AMG van het HTP Racing Team.

Na 564 rondjes op het schitterende circuit van Spa-Francorchamps hadden Schneider en Co 1 ronde voorsprong op de Porsche 911 GT3-R van Manthey Racing en 6 rondes op de WRT Audi. Het feit dat de race werd aangekondigd als een nek-aan-nek-race tussen Audi en BMW deed de overwinning nog zoeter smaken.

Anderzijds was de overwinning ook niet zo’n verrassing, want de Mercedes SLS AMG boekte dit jaar ook al zeges in de 24h van Dubai en de 24h van de Nürburgring.

Iets minder lang geleden was het dat Mercedes AMG nog een Grand Prix won in de F1. Nico Rosberg won dit jaar voor Mercedes AMG al de races in Monaco en Silverstone, maar gisteren viel de eer te beurt aan Lewis Hamilton om zijn eerste zege te boeken voor Mercedes AMG.

Lewis zelf sprak na de race van “een klein mirakel”, maar ook hier zagen we sinds geruime tijd die eerste overwinning van de ex-wereldkampioen vorm krijgen. Na 3 opeenvolgende poles (en de 4e van het seizoen) moest het er immers eens van komen.

Dankzij een sterke start hield Hamilton de leiding van de race. Enkele zeer snel uitgevoerde pitstops en een paar knappe inhaalbewegingen op het moeilijke circuit van Boedapest zorgden voor de rest. Hamilton hield er zijn eerste zege voor Mercedes AMG aan over en was er duidelijk door verheugd. Samen met hem mochten Kimi Raikkonen (2e) en regerend wereldkampioen Sebastian Vettel (3e) op het podium.

 

 

Contactpersoon:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

telefoon : +32 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie van Mercedes-Benz vindt u op het internet:

www.media.daimler.com en www.mercedes-benz.com