19
februari
2016
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz smart op het Salon van Genève 2016

Mercedes-Benz amp; smart op het Salon van Genève 2016 – Samenvatting :

Wereld Première : Mercedes-Benz C-Klasse Cabrio                        

Wereld Première : Mercedes-AMG C43 Cabrio                                

Wereld Première : Mercedes-AMG C43 Coupé                                            

Wereld Première : Mercedes-Benz V-Klasse “Exclusive Line”                     

Europese Première : Mercedes-Benz E-Klasse                                             

Europese Première : Mercedes-Benz SLC                                        

Europese Première : Mercedes-AMG S63 Cabrio “Edition 130”      

Première : smart BRABUS Sport package               

Het volledig persdossier is verkrijgbaar aan de infobalie op de stand. U kan de informatie ook terugvinden op de internationale mediasite : www.media.daimler.com

Dream-car offensief van Mercedes-Benz in Genève 

Mercedes-Benz trapt de lente op gang met de onthulling van enkele nieuwe roadsters en cabrio’s in Genève. De C-Klasse Cabrio staat met zijn wereldpremière in het middelpunt van de belangstelling. Deze vierzitter met softtop biedt 365 dagen per jaar openlucht rijplezier. De nieuwe C-Klasse Cabrio is leverbaar vanaf juli en zal in basisuitvoering ca. 42.000 € BTW incl. kosten.

Bij de andere nieuwe roadsters en cabrio’s tellen we met name de nieuwe SL, maar ook de Europese première van de nieuwe SLC als die van de Mercedes-AMG S 63 Cabrio “Edition 130”. De SLC is leverbaar vanaf april en beschikbaar vanaf 34.485 € BTW incl. (SLC180), de S-Klasse Cabrio staat eveneens bij de dealer vanaf april en wordt aangeboden vanaf 144.232 € BTW incl. (S500 Cabrio).

De nieuwe E-Klasse viert zijn Europese première eveneens in Genève. De tiende generatie van deze zakelijke Berline zet nieuwe standaards op vlak van design, veiligheid, efficiëntie en intelligentie.

De nieuwe E-Klasse staat vanaf mei voor de deur, voor de prijs van 48.400 € BTW incl. (E200).  In de Belgische basisprijs is de exterieur-Line “Avantgarde” standaard inbegrepen. Dit betekent eveneens dat de basis-Line exterieur niet beschikbaar is in België en dat de exterieur-Line “Exclusive” verkrijgbaar is zonder meerprijs.

De Mercedes-AMG C 43 4MATIC, in Coupé amp; Cabrio, is het laatste sprotieve model dat de C-Klasse familie komt vervoegen. Met zijn nieuwe 9G-TRONIC sport-versnellingsbak en de nog straffere, AMG-specifieke 4MATIC all-wheel drive, biedt de C 43 Coupé amp; Cabrio nog meer rijdynamiek. De Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé amp; Cabrio is beschikbaar vanaf juni/juli. De Coupé zal ca. 63.500 € BTW incl. kosten, de Cabrio ca. 70.500 € BTW incl.

Er is ook een nieuwe feature verkrijgbaar in het V-Klasse aanbod : na de AMG Line viert op het autosalon van Genève de V-Klasse EXCLUSIVE Line zijn debuut met een design en een uitrusting van de bovenste plank. De V-Klasse EXCLUSIVE Line staat bij de dealer vanaf mei 2016.

Tenslotte onthult smart het nieuwe BRABUS Sportpakket met nog meer keuze aan individualisering. De belangrijkste stijlelementen aan de buitenzijde zijn de BRABUS voor –en achterbumper in koetswerkkleur, alsook de diffusor achteraan in mat grijs. Binnenin herkennen we voornamelijk een multifunctioneel sportstuur, een BRABUS versnellingspook, een handremhendel in leder en sportpedalen.

We vermelden ook nog dat de nieuwe smart fortwo cabrio sinds februari in de showrooms staat voor de prijs van 15.892 € BTW incl. (52kW).

Contactpersoon:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Tel.: 0032 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op het internet: www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be