25
september
2008
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Aalst officieel van start op nieuwe locatie in Industriezone Zuid II

Mercedes-Benz Aalst heeft in de zomer van dit jaar een gloednieuwe infrastructuur voor haar vrachtwagen- en personenwagenactiviteiten van het merk met de ster en van smart in gebruik genomen. Het nieuwe gebouw, waarmee een investering van

€ 9,1 miljoen gepaard gaat, bevindt zich in de Industriezone Zuid II in Aalst waar de werkzaamheden in oktober 2006 werden aangevat. Na een periode van proefdraaien worden de installaties officieel ingehuldigd op vrijdag 12 september.

De nieuwbouw drong zich op en leidt enerzijds tot de samensmelting van alle activiteiten van Mercedes-Benz Aalst onder één dak en anderzijds tot een grotere professionalisering, eigen aan een modern en rationeel geleid bedrijf. De meerwaarde voor Mercedes-Benz en haar klanten laat zich dankzij de beoogde schaalvergroting gevoelen in een grotere efficiëntie en in een doorgedreven dienstverlening.

In 2005 werd het terrein naast het Truck Center Mercedes-Benz Aalst gekocht, waardoor een totale beschikbare oppervlakte van 3,2 hectare vrij kwam. Samen met het architectenbureau Jaspers amp; Eyers uit Brussel werd een nieuwbouw uitgetekend, die zowel een aantal milieuvriendelijke maatregelen in zich houdt als beantwoordt aan de eisen en de noden van het moderne wegtransport en derhalve bijdraagt tot duurzame mobiliteit.

De strategische ligging van Mercedes-Benz Aalst laat toe om transporteurs en chauffeurs een optimale service te verlenen. De nieuwe infrastructuur wordt immers met de modernste apparatuur uitgerust – diagnosestraat, testbank, remmentesters – en bovendien kan Mercedes-Benz in optimale omstandigheden haar huidige dienstenaanbod realiseren waaronder het systeem van de 22u Nocturnes - de werkplaats voor bedrijfsvoertuigen is op weekdagen actief van 07u30 tot 22u00 en op zaterdag van 06u00 tot 14u00.

De totale oppervlakte van de nieuwe site bedraagt 3,2 hectare waarvan 7.126 m² effectief werd bebouwd. De totale werkplaats neemt 2238m² in daar waar er voor de showroom en de administratie 1250m² voorzien zijn. De werkplaats wordt verdeeld in een atelier voor vrachtwagens, een voor bestelwagens en een voor personenwagens. Het volledige atelier is met de modernste technieken uitgerust en bevat onder meer een put met een remtestbank en lichtregelaar, een testbank om begrenzers en tachografen af te stellen en een hefbrug (8t) met een 3D-wieluitlijner. Als extra troeven zijn er een carwash voor de personenwagens en de lichte bedrijfsvoertuigen en een milieuvriendelijke schroefcompressor.

Mercedes-Benz Aalst stelt momenteel 84 mensen tewerk waaronder 48 bedienden en 36 arbeiders. Verwacht wordt dat de nieuwbouw en de uitbouw van de activiteiten van Mercedes-Benz Aalst de tewerkstelling positief zal beïnvloeden.

Het nieuwe Mercedes-Benz Aalst werd uitgetekend door architectenbureau Jaspers amp; Eyers en werd in samenwerking met aannemer IBO en studiebureau ELD gerealiseerd. Bij de realisatie van deze nieuwbouw werden milieuvriendelijke maatregelen in acht genomen. De procedures voor afvalverwerking werden in kaart gebracht en er werd onder meer een bovengronds opvangbekken met een capaciteit van 1.500m³ voorzien. Verder wordt er veel aandacht geschonken aan groenaanleg om het groen dat plaats ruimt voor de nieuwbouw elders rond het gebouw te herstellen.Dealer Network of the Future

Met deze investering schrijft Mercedes-Benz Aalst met haar Truck Center of bedrijfsvoertuigenafdeling zich in in het project ‘Dealer Network of the Future’ van Daimler AG en Mercedes-Benz Belgium Luxembourg, waarvoor het moederhuis in Stuttgart een totale investering van € 19.3 miljoen toezegde.

In een zeer verregaande studie van 2004 werden de verkoopactiviteiten van de trucks doorgelicht per regio en in functie van het bestaande potentieel en de concurrentie. Elementen als bereikbaarheid voor de klanten en belangrijke verkeersstromen werden eveneens in kaart gebracht. Doelstelling van deze oefening was de best mogelijke nationale dekking te verkrijgen met een optimaal aantaal verkoop- en servicepunten voor vrachtwagens.

De studie bracht aan het licht dat om ook in de toekomst rendabel te blijven er zich nieuwe initiatieven opdrongen. Door enerzijds het aantal verkoop- en servicepunten te optimaliseren en anderzijds het aantal voertuigen per entiteit op te trekken moet het immers mogelijk zijn om de klantenservice en de klantentevredenheid te doen stijgen en dit via een doorgedreven professionalisering.

Deze herstructurering van de verkoop- en servicepunten voor vrachtwagens houdt in dat sommige locaties tot een grotere eenheid zullen samensmelten, dat er nieuwe bedrijven op strategische plaatsen zullen ontstaan en dat er andere van locatie zullen veranderen.

Het Truck Center van Mercedes-Benz Aalst nam van meet af aan een vooraanstaande plaats in in het project ‘Dealer Network of the Future’. Met de nieuwe vestiging in de Industriezone Zuid II zal aan alle eisen van een modern truckbedrijf worden voldaan.


Mercedes-Benz Aalst: nieuw Gedelegeerd Bestuurder

Mercedes-Benz Aalst wordt sinds 15 juni geleid door de 55-jarige Jan Quintens, die eveneens Gedelegeerd Bestuurder is van Mercedes-Benz Ninove en Zottegem. Hij kan bogen op 20 jaar ervaring in de sector van de bedrijfsvoertuigen.