18
mei
2006
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Accessories GmbH presenteert de Automatic Bike 2006: Veiligheid en comfort – de ‘Automatic Bike’

De nieuwe Automatic Bike (modeljaar 2006) pakt uit met tal van technische wijzigingen en een fel verbeterd, sportief design. Met keuze uit twee uitrustingsversies geeft hij de wereld van de motorloze mobiliteit een nieuwe dimensie. Het voornaamste nieuws is echter dat de Automatic Bike maar liefst vier kilogram lichter werd dan het model van vorig jaar en dat komt het rijplezier ten goede.

Met zijn Shimano ‘Cyber-Nexus’ achtversnellingssysteem en automatische lichten past de fiets zichzelf aan de fietsomstandigheden van het moment aan. De centrale boordcomputer, die op de stuurstam werd gemonteerd, geeft de fietser alle gegevens die hij nodig heeft, zoals de momentane snelheid en de ingeschakelde versnelling. Bovendien analyseert de computer de rijparameters zoals het tempo (pedaalsnelheid) en de fietssnelheid om daarna automatisch de optimale versnelling in te schakelen. Als alternatief voor de automatische modus, kan de fietser ook manueel schakelen met de tuimelschakelaars op het stuur.

Veiligheid en comfort plukken voorts ook de vruchten van het intelligente verlichtingssysteem dat het voor- en achterlicht automatisch ontsteekt en dooft met behulp van een sensorsysteem. Er is zelfs een parkeerlicht voorzien. Het achterlicht flitst wanneer de fiets traag rijdt. De Mercedes-Benz Automatic Bike is verkrijgbaar in diverse framehoogtes (46 of 54 cm) en twee uitrustingsversies: de basisversie zonder het verlichtingssysteem en het bagagerek wordt verkocht voor € 1.999 euro (incl. BTW) terwijl de volledig uitgeruste versie € 2.299 euro (incl. BTW) kost.

De Automatic Bike van Mercedes-Benz is verkrijgbaar bij alle erkende Mercedes-Benz-dealers. In België gaat de verkoop in juni van start.