19
mei
2006
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Accessories GmbH stelt Bike Collection 2006 voor: De eerste racefiets in koolstofvezel met MB-ster

Een hoogtechnologische en uiterst lichte constructie, verwant met die van de supersportwagen Mercedes-Benz SLR McLaren: de nieuwe Carbon Bike is het hoogtepunt van de Bike Collection 2006 van Mercedes-Benz Accessories GmbH. Dankzij het ultralichte frame in koolstofvezel weegt deze volbloed racefiets amper 8,3 kilogram.

Ook de rest van het gamma tweewielers is opvallender dan ooit tevoren. De gevoelig lichtere, nieuwe Automatic Bike is voortaan verkrijgbaar in twee versies en rijdt op een elegante manier modeljaar 2006 binnen. De sierlijke Fitness Bikes en de Mountain Bike met hypergeavanceerde ophanging maken het gamma compleet.

De nieuwe Carbon Bike is het neusje van de zalm in de Bike Collection 2006. Het systematische gebruik van lichte constructietechnieken en de exclusieve uitrusting maken van deze fiets de allereerste racefiets met Mercedes-ster, een aantrekkelijk aanbod, zowel voor amateurs als voor ervaren professionals. De kern van deze racer is een innovatief, zelfdragend frame uit koolstofvezel.

Het gebruik van koolstofvezel is een prestigieuze traditie in de geschiedenis van Mercedes-Benz en was reeds te zien bij de Formule 1-bolides en de Mercedes-Benz SLR McLaren, ’s werelds eerste productiewagen met een koetswerk dat volledig van koolstofvezel is gemaakt. Koolstofvezel is een exclusief materiaal dat zich onderscheidt door twee grote voordelen: het is uiterst duurzaam en onvoorstelbaar licht. Zelfs met een framehoogte van 58 centimeter weegt deze racefiets amper 8,3 kilogram (zonder pedalen).

De uitrusting van deze fiets is al minstens even indrukwekkend met onder meer hoogwaardige onderdelen van Shimano, de vermaarde Japanse toeleverancier: de aandrijving, versnellingen en remmen komen stuk voor stuk uit de ‘Dura-Ace’ reeks van Shimano en worden tot de allerbeste racefietsonderdelen op de markt gerekend. De manier waarop de versnellingshendels in de ergonomische remgrepen geïntegreerd zijn, is een bijzonder veilig concept want het houdt in dat de bestuurder steeds klaar is om te remmen, zelfs wanneer hij aan het schakelen is. De Type WHR 550-velgen van Shimano zijn geschoeid met Michelin-banden en kunnen prat gaan op een uitstekende aërodynamica. Het erg kleine aantal spaken (16 vooraan en 20 achteraan) beperkt ongewenste turbulenties tot een minimum en dat komt dan weer de rijdynamiek ten goede.

Het designconcept benadrukt het trotse temperament van deze zuivere racemachine. De kurkbekleding op het stuur en de fijne rode strepen rond de banden contrasteren met het donkere koolstofvezel en de exclusieve, zwart gelakte metalen van het frame. Aluminium en gepolijst staal vormen verfijnde contrasten in de materiaalmix. De Carbon Bike wordt slechts in een beperkte oplage van 199 exemplaren gebouwd. Een plaatje met het productienummer zal de zadelbuis van elke Carbon Bike sieren en duidt op het beperkte aantal fietsen. De hoogtechnologische racefiets wordt verkocht aan € 4.199 (incl. BTW).

Veilig en comfortabel: de Automatic Bike

De comfortabele Automatic Bike gaat zijn tweede modeljaar in met een sportief design en een technische upgrade. De belangrijkste innovatie is dat de fiets nu maar liefst vier kilogram lichter is dan het model van vorig jaar. Met zijn automatisch achtversnellingssysteem ‘Cyber Nexus’ van Shimano en zijn sensorgestuurde verlichting past deze fiets zich automatisch aan alle wegomstandigheden aan. De fietscomputer die centraal op de stuurstang staat, informeert de bestuurder met de allerlaatste gegevens over de rijsnelheid en de ingeschakelde versnelling. De computer assimileert de rijparameters zoals de pedaalfrequentie en de wegsnelheid en selecteert dan automatisch de ideale verhouding. De bestuurder kan de automatische modus ook uitzetten door zelf te schakelen met de knoppen op het stuur.
Een ander hoogstandje dat de veiligheid en het gebruikscomfort ten goede komt, is de intelligente verlichting. Het voor- en achterlicht wordt automatisch ontstoken en gedoofd door een sensorsysteem en blijft ook branden wanneer de fiets stilstaat. Bij lage snelheden flitst het achterlicht. De Automatic Bike van Mercedes-Benz is beschikbaar met framehoogte 46 en 54 en in twee versies. De basisversie zonder het verlichtingssysteem en het bagagerek wordt verkocht voor € 1.999 (incl. BTW) terwijl de volledig uitgeruste versie € 2.299 (incl. BTW) kost.

Sensationeel design: de klassieke Mercedes-Benz Fitness Bikes

Met hun opvallend design maken de Sport Edition en Comfort Edition van deze Fitness Bikes een duidelijk stijlstatement. Het opvallendste stijlelement is de inwaartse boog van de onderste buizen van het aluminium frame, waardoor het elegante en sportieve karakter van de fietsen extra wordt benadrukt. De velgen in hoogwaardig aluminium met zware spaken onderstrepen de dynamische look. De fietsen zijn uitgerust met Shimano Deore-onderdelen, die zich zowel op een dagelijkse trip door de stad als tijdens lange fietstochten perfect in hun sas voelen. De twee modellen verschillen enkel door de geometrie van hun frame. Ze worden allebei verkocht voor € 1.399 (incl. BTW) en hebben dezelfde uitrusting. De Sport Edition van de Fitness Bike is beschikbaar in framehoogte 48 of 56 cm terwijl de Comfort Edition in framehoogte 42 of 50 cm verkrijgbaar is.

Voor fietsplezier op en naast de weg: de Mountain Bike

De Mountain Bike van Mercedes-Benz is een robuuste fiets met volwaardige ophanging (afgeveerde vork plus pneumatische schokdempers) die elke uitdaging aankan. Het gloednieuwe design van het aluminium Y-frame beschrijft een zuivere lijn en onderstreept de krachtige dynamische eigenschappen van de robuuste fiets. De Mountain Bike werd uitgerust met Shimano Deore LX-technologie en een dubbele schakeleenheid. De hydraulisch bediende schijfremmen staan in alle omstandigheden garant voor een optimale remkracht. De exclusieve Mountain Bike is beschikbaar met framehoogte 44, 49 of 54 en wordt verkocht voor € 2.099 (incl. BTW).

Exclusieve fietsaccessoires en speciale draagsystemen

Voor klanten die nog meer personaliseringsmogelijkheden wensen, kanMercedes-Benz Accessories GmbH een uitgebreide waaier accessoires aanbieden. Nieuwe aanvullingen op het gamma zijn onder meer een compacte gereedschapstas en twee hoogwaardige aluminium luchtpompen, een handige minipomp enerzijds en een krachtig standaardmodel met drukmeter. De op maat gemaakte fietsdragers voor het dak, de kofferklep en het interieur van de auto zijn geschikt voor de meeste Mercedes-Benz-modellen en ronden het complete gamma accessoires af.

Alle producten uit de Bike Collection zijn verkrijgbaar bij de Mercedes-Benz-dealers. Ze zullen vanaf juni 2006 verkrijgbaar zijn in België. Alle vermelde prijzen zijn aanbevolen verkoopprijzen inclusief BTW voor de Belgische markt.& &