15
januari
2008
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Cars op het 86ste Automobielsalon van Brussel De „Road to the Future“

Inleiding

Het afgelopen jaar 2007 stond voor de groep Daimler – voorheen DaimlerChrysler – in het teken van de scheiding van Chrysler Group enerzijds en van de naamsverandering anderzijds.

Tevens besteedde Mercedes-Benz – zoals haar pionniersrol het betaamt – aandacht aan de milieu-aspecten, die met het autorijden verbonden zijn. De vermindering van de uitstoot van schadelijke emissies is voor haar een voortdurend aandachtspunt dat onder meer resulteert in haar Road to the Future Concept waarvan de F 700 met baanbrekende DiesOtto motor en de E-Klasse 300 BLUETEC deel uitmaakt. De door de TUV-uitgereikte milieucertificaten – waarmee Mercedes-Benz enig in zijn soort is – onderstrepen dat Mercedes-Benz op een doordachte manier de weg van de toekomst bewandelt.

De historische roots van Mercedes-Benz worden eveneens gerespecteerd met de wereldpremière van de C-Klasse 63 AMG Break en de Europese première van de SLK Facelift. Tot slot verlegt de Viano X-Clusive de grenzen in het segment van de monovolumes.

Naamsverandering

Chrysler Group met de merken Chrysler, Jeep® en Dodge vaart voortaan zijn eigen koers onder de vlag van de Amerikaanse durfkapitaalgroep Cerberus. Niettemin behoudt Daimler AG – tot de naamswijziging van DaimlerChrysler naar Daimler werd overgegaan na het akkoord van de aandeelhoudersvergadering op 4 oktober van vorig jaar - een aandeel van 19,1% in Chrysler Holding waardoor zowel internationaal als nationaal synergieën en samenwerkingsakkoorden behouden blijven.

Als gevolg van de bewegingen op mondiaal vlak, zag Mercedes-Benz Belgium Luxembourg op 10 december van vorig jaar het levenslicht. Zij staat in voor de commercialisering van Mercedes-Benz Personenwagens en Bedrijfsvoertuigen, smart, Maybach en AMG.

Resultaten 2007

In 2007 werden in België 22 136 Mercedes-Benz Personenwagens, 1610 smarts, 8107 Mercedes-Benz Vans en 1596 Mercedes-Benz Trucks ingeschreven. Ook de resultaten behaald op de markt van de tweedehandsvoertuigen mogen vermeld worden. Het Nearly New Car verkocht 5 216 wagens daar waar de Used Vans 500 aantal voor hun rekening namen en de Used Trucks 299 aantal.

Road to the Future

Focus op ecologie met de F700, de F600 en de E-Klasse 300 BLUETEC

Onder de noemer True Blue Solutions geeft Daimler AG aan dat ze met een duidelijke visie werkt aan de toekomst;niet minder dan 19 modellen waaronder zeven met hybride toepassing en de baanbrekende concept car F700, uitgerust met de revolutionaire DiesOtto motor, staan op stapel – en zullen in de periode 2008 – 2012 – worden gecommercialiseerd.

Daarmee onderstreept Daimler AG haar pioniersrol op het vlak van ecologische technologie. Met de BLUETEC technologie bracht het merk met de ster eerder al de zuiverste diesel op de markt, die nu reeds beantwoordt aan de EU-normen, die pas in 2009 van kracht worden.

Bovendien is Mercedes-Benz nog steeds het enige merk ter wereld dat er al in slaagde om een aantal milieucertificaten te behalen. Deze worden toegekend op basis van de uiterst strenge criteraia van de erkende ISO-standaard 14062 van de TUV en waarbij de volledige levenscyclus – van de tekenplank tot en met de recyclage – in kaart wordt gebracht.

Op het 86ste Autosalon van Brussel pakt Mercedes-Benz in Paleis 10 uit met het kopstuk van True Blue Solutions van haar moederhuis: de F 700. De overlangs opgestelde DIESOTTO-motor die geïntroduceerd wordt in de onderzoeksauto F 700, combineert de troeven van een uitstootarme benzinemotor met de verbruiksvoordelen van een dieselmotor. Zijn CO2-uitstoot van slechts 127 gram per kilometer komt overeen met een verbruik van slechts 5,3 liter benzine per 100 kilometer

Daarmee sluit het merk met de ster aan bij de Febiac-visie Ecology meets Economy, die in Paleis 1 verder wordt uitgewerkt en waar de F 600, eveneens een baanbrekend onderzoeksvoertuig uit de stal van Stuttgart waarin de brandstofceltechnologie centraal staat, aanwezig is.

In de Mercedes-Benz duurzame mobiliteitscorner in Paleis 10 krijgt de F 700 het gezelschap van de

E-Klasse 300 BLUETEC en de C-Klasse 200 CDI FE, wat staat voor Fuel Efficiency. Ook bij smart is het milieubewustzijn geen loze belofte. Met de smart mhd of smart mild hybrid drive (met start-stop generator) worden ook binnen dit segment de nodige inspanningen geleverd om de uitstoot van schadelijke emissies tot een minimum te beperken.

Sportieve Highlights

Het merk met de ster staat voor een verantwoorde aanpak en kijk op de toekomst waarbij milieu, comfort en veiligheid steeds centraal staan. Tegelijkertijd kan het haar wortels in haar sportieve verleden niet verloochenen en wil ze – in een verantwoorde context – dromen voeden.

Op het Autosalon van Brussel pakt Mercedes-Benz dan ook in Wereldpremière uit met de C-Klasse 63 AMG Break en staat de facelift van de SLK in Europese première in Brussel. Met de SLR McLaren Roadster en de smart Brabus wordt het sportieve plaatje compleet.

Monvolumes: Viano X-Clusive

Op het Auto-Salon van Brussel mogen de monovolumes van Mercedes-Benz niet ontbreken. Blikvanger is daarbij de Viano X-Clusive, die sportieve elegantie koppelt aan een dynamische uitstraling. Dit komt onder meer tot uiting in een reeks exclusieve designelementen, de elegante binnenafwerking, het comfort en de variabiliteit in het interieur.


Inhoud persbericht:

 • Naamsverandering: Daimler AG en& Mercedes-Benz Belgium Luxembourg

 • Mercedes-Benz BeLux: Resultaten 2007
  & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & 

 • Technologieën van de toekomst& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & 

  • F 700
  • F 600

 • Highlights op het Automobielsalon& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & 

  • True Blue Solutions ( E 300 BLUETEC, C 200 CDI FE)& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & 
  • Special Guests ( C 63 AMG Break, SLK Facelift,&  SLR McLaren Roadster)

 • smart& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & 

  • smart mhd
  • smart Brabus

 • Mercedes-Benz Vans& & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & & 

  • Viano X-Clusive

 • Mediasite


De volledige persmap kan u terugvinden onder "Document/File".