20
september
2016
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Cars op het Autosalon van Parijs 2016

Mercedes-Benz Cars op het Autosalon van Parijs 2016

De elektrische mobiliteit in de schijnwerpers.

Brussel -  De aanwezigheid van Mercedes-Benz Cars op het Autosalon van Parijs staat dit jaar in het teken van de verandering, zowel op digitaal als elektrisch vlak. Zo beleven de elektrische versies van de nieuwe smart fortwo, de smart fortwo cabrio en, voor het eerst, de smart forfour in zaal 5.2 hun wereldpremière. Een ontwerpstudie van Mercedes-Benz die een concrete visie belichaamt van een compleet nieuwe generatie elektrische voertuigen die door batterijen aangedreven worden, gaat eveneens in wereldpremière. En ten slotte wordt voor het eerst ook een nieuw lid van de familie van de E-Klasse voorgesteld: de E-Klasse All-Terrain vormt een nieuwe, lifestyle-gerichte uitbreiding van het modelaanbod en neemt een plaats in naast de berline- en breakvarianten.

De focus op de elektrische mobiliteit wordt ondersteund door de architectuur van de stand en door de mediapresentaties. De E-Mobility Lane waarin de elektrische auto’s van Mercedes-Benz Cars op zwart glas met achtergrondverlichting tentoongesteld staan, loopt in het midden door de stand, van de voorzijde tot het grote led-paneel op de achterwand. Die elektrische auto’s leiden de bezoekers naar de ontwerpstudie van Mercedes-Benz die een centrale plaats inneemt. Die opstelling zorgt voor een specifiek toekomstbeeld van een compleet nieuwe generatie door batterijen aangedreven auto’s.

Architectonisch wordt de stand, die in totaal 2.500 m² groot is, omgeven door de ‘Silver Flow’. Die indrukwekkende en opvallende vorm is sinds 2014 het symbool van de aanwezigheid van Mercedes-Benz op internationale beurzen.

Een nieuw kenmerk is de integratie van de sociale media in het ontwerp van de stand: presentaties over belangrijke onderwerpen die via Facebook Live naar de Mercedes gemeenschap gestreamd worden, kunnen tegelijk ook op de vijf mediapanelen op de stand bekeken worden.

Verscheidene wereldpremières van smart, Mercedes-Benz en Mercedes-AMG

In totaal stelt Mercedes-Benz Cars in Parijs ongeveer 30 auto’s voor, waaronder verschillende wereldpremières:

  • De nieuwe smart electric drive maakt de instap in de wereld van de elektrische mobiliteit gemakkelijker dan ooit. Vooral omdat dit model de unieke wendbaarheid en levendigheid van de smart combineert met een aandrijving die geen emissies uitstoot - perfect voor de mobiliteit in de stad. Rijplezier zonder emissies - we zijn al aan de vierde generatie – is niet alleen maar voor bestuurders van de smart fortwo coupé en de smart fortwo cabrio weggelegd, maar kan nu ook voor het eerst in de vierzitter smart forfour ervaren worden. Dat betekent dat smart het enige merk is dat zijn volledige modelaanbod niet alleen met verbrandingsmotoren, maar ook met elektromotoren aanbiedt.

  • Een nieuw lid van de familie van de E-klasse is voor het eerst op een beurs te zien in de vorm van de E-Klasse All-Terrain: dankzij zijn op een terreinwagen gebaseerde designkenmerken geeft de All-Terrain blijk van een krachtig en robuust uiterlijk en onderscheidt hij zich meteen van de klassieke break. Dynamiek en moderne luxe worden gecombineerd met een grote zelfbeheersing en zelfzekerheid - eigenschappen die de auto een hoge status verlenen en die door de huidige designtaal onderstreept worden.

  • De nieuwe Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé combineert een sportieve en sierlijke vormgeving met de kenmerkende ‘Driving Performance’ van het merk en met de voordelen van een SUV zoals de zitpositie, de flexibele interieurindeling en de terreineigenschappen. De 270 kW (367 pk) sterke V6-biturbomotor van 3,0 liter, de 9G-TRONIC automaat met nog kortere schakeltijden en de AMG Performance 4MATIC vierwielaandrijving waarbij het grootste deel van het vermogen naar de achterwielen gaat, vormen de basis voor een uitzonderlijk dynamische rijervaring op de weg. Daarnaast leent de GLC 43 4MATIC Coupé zich bij gelegenheid ook voor tochtjes op ruw terrein: de bodemvrijheid kan met een druk op de knop verhoogd worden en de pneumatische hoogteregeling zorgt ervoor dat het niveau van de auto op alle momenten constant blijft

Een andere blikvanger is de Vision Mercedes-Maybach 6, die in Parijs voor het eerst op een autosalon te zien zal zijn. De 2-2-zitter is een eerbetoon aan de roemrijke periode van de aerocoupés en zet die traditie in de toekomst bewust voort. De coupé geeft op een extreme manier een nieuwe interpretatie van klassieke, emotionele designprincipes en volgt daarbij de Mercedes designfilosofie van zintuiglijke puurheid. De bijna zes meter lange Vision Mercedes-Maybach 6 is als een elektrische auto ontworpen. De aandrijving heeft een vermogen van 550 kW (750 pk). En met de vlakke batterij in de vloerplaat heeft de auto een reikwijdte van meer dan 500 km (NEDC).

Ook de ononderbroken uitbreiding van de GT-familie van Mercedes-AMG wordt op het Autosalon van Parijs belicht. Kort na de nieuwe AMG GT R presenteert de bouwer van sport- en performance-wagens op de vooravond van het Parijse Autosalon nog een variant van de GT modelserie.

Contactpersonen:

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars                  Tel.: 0032 (0)2 724 14 74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op de websites: www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be

Céline Monbrun, Corporate Communication amp; Press Relations smart Coordinator Tel.: 0032 (0)2 724 12 83, celine.monbrun@daimler.com

Voor meer informatie over smart, kunt u terecht op de websites:www.media.daimler.com en www.smart.com