27
juni
2014
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Citan: uitbreiding van het gamma

De Citan, het leveringsvoertuig voor de stad van Mercedes-Benz is voortaan ook beschikbaar in een extra lange Combi-versie met zeven plaatsen. Met zijn bijzonder moduleerbare interieur toont hij zich buitengewoon flexibel.

Vervoer van personen of materialen, een functionele taxi of gemengd gebruik

Deze nieuwe modelvariant is bestemd voor het afwisselende vervoer van personen en materialen in een professioneel kader, voor gebruik als taxi en voor een gemengd gebruik voor beroeps- en privéverplaatsingen. Als ultraveelzijdige Combi met zeven plaatsen speelt de Citan in op de meest uiteenlopende verwachtingen. Hij is gebaseerd op de extra lange Citan (4.705 mm) met een maximaal toegelaten massa van 2,2 ton.

Derde zetelrij bestaande uit twee individuele verschuifbare zetels

De gloednieuwe derde zetelrij van de Citan bestaat uit twee individuele zetels. Die laten zich afzonderlijk verschuiven over een lengte van 130 mm en kunnen los van elkaar neergeklapt en verwijderd worden in functie van de behoeften. Het gaat om normale zetels die ook comfortabel plaats bieden aan volwassenen. De plaatsen in kwestie zijn heel eenvoudig toegankelijk door de zetels van de tweede zetelrij neer te klappen. De passagiers op de derde rij beschikken bovendien over opbergvakken in de zijwandbekleding.

De nieuwe, verlengde Citan Combi biedt tot zeven plaatsen en verleidt door zijn uitzonderlijke moduleerbaarheid. Naargelang de positie van de individuele zetels kan de koffer 300 tot 400 liter bagage slikken. Wanneer de zetels van de derde rij worden verwijderd (dat gebeurt in een handomdraai), kan de Citan een volume van 2.200 liter voorleggen. En wanneer ook de middelste zetelrij wordt neergeklapt, stijgt dat volume tot 3.500 liter.

Praktisch en veelzijdig

De Citan werpt zich op als een bijzonder praktisch model. Hij beschikt onder meer over een flexibele bagageafdekking en bevestigingsringen in de vloer, bedoeld om de lading op haar plaats te houden zodra de zetels neergeklapt of gedemonteerd zijn. De nieuwe modelversie wordt aangeboden met twee motoren: Citan 109 CDI (66 kW/90 pk) en Citan 111 CDI (81 kW/110 pk). Hij wordt in september bij de concessiehouders verwacht. De basisprijs bedraagt 17.850 euro excl. btw.

Contactpersonen:

Pour plus d’informations sur Mercedes-Benz, consultez les sites Internet :www.media.daimler.com et www.mercedes-benz.com

Meer informatie over Mercedes-Benz is online beschikbaar op: www.media.daimler.com en www.mercedes-benz.com