23
oktober
2013
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz CLA krijgt hoogste cijfer voor veiligheid

Vijf sterren in Euro NCAP-rating

Mercedes-Benz CLA krijgt hoogste cijfer voor veiligheid

Brussel - De CLA heeft als derde auto uit de succesvolle nieuwe generatie compacte modellen van Mercedes-Benz het hoogste aantal sterren behaald in de Euro NCAP-rating.

De nieuwe CLA-Klasse van Mercedes-Benz heeft de crashtests uit het New Car Assessment Programme (NCAP) met een uitstekend resultaat doorstaan. Zij werd daarom met de maximaal haalbare score van vijf sterren onderscheiden voor de veiligheid van inzittenden, voetgangerbescherming en haar assistentiesystemen. Eerder boekten ook de A- en B-Klasse dezelfde uitstekende resultaten in de crashtests.

 

De Mercedes-Benz CLA krijgt bovendien drie 'Euro NCAP Advances'-prijzen voor veiligheidsinnovaties zoals het radargestuurde COLLISION PREVENTION ASSIST van de tweede generatie (standaard), ATTENTION ASSIST (standaard) en het preventieve veiligheidssysteem voor inzittenden PRE-SAFE® (optie).

 

De veiligheidsuitrusting in de CLA is omvangrijk. De coupé beschermt zijn passagiers met tot negen airbags. Tot de andere veiligheidsfuncties behoren gordelspanners met gordelkrachtbegrenzers ook in het achtercompartiment en de actieve motorkap ter bescherming van voetgangers. Daarnaast zijn in het kader van Mercedes-Benz Intelligent Drive talrijke rijassistentiesystemen beschikbaar, waaronder de spoorassistent, de dodehoekassistent, DISTRONIC PLUS, Intelligent Light System, actieve parkeerassistent inclusief PARKTRONIC en de achteruitrijcamera.

Contactpersoon :

Christophe Vloebergh, Press Relations Manager Mercedes-Benz Cars

Tel.: 0032 (0)2 724.14.74, christophe.vloebergh@daimler.com

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op het internet:

www.media.daimler.com en www.media.mercedes-benz.be