07
september
2007
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz en smart presenteren zeven wereldkampioenen in CO2 op het 62ste Internationale Autosalon in Frankfurt

BLUETEC - hybride - DIESOTTO - brandstofcel:
• Zeven hybride voertuigen in vijf modelreeksen
• Acht BLUETEC-modellen of ’s werelds schoonste diesels • F 700 met DIESOTTO: luxesedan met het verbruik van een compacte wagen
• Vele modellen beantwoorden aan de EU 5-standaard en weldra mogelijk
aan de EU 6
• Wagens met brandstofcel gaan vanaf 2010 in productie
Onder het motto “Fascinatie en Verantwoordelijkheid” zal Mercedes-Benz een unieke reeks nieuwe, uiterst zuinige en schone modellen presenteren gebaseerd op slim gecombineerde technologieën op het Internationale Autosalon 2007 in Frankfurt.
“Onze klanten kunnen op beide oren slapen: hun Mercedes zal ook in de toekomst aan de strengste vereisten qua veiligheid, comfort en prestaties voldoen. Bovendien zal hij een toonbeeld van groen design zijn”, zegt Dieter Zetsche, voorzitter van de raad van bestuur van DaimlerChrysler AG. Met 19 nieuwe modellen – waaronder zeven hybride en evenveel CO2-wereldkampioenen – en de baanbrekende F 700-conceptwagen zal Mercedes-Benz in Frankfurt zijn wegenkaart voor de toekomst uittekenen.
“De F 700 met zijn innoverende DIESOTTO en hybride motor verbruikt nauwelijks 5,3 liter benzine per 100 kilometer – wat gelijk is aan een CO2-uitstoot van 127 gram per kilometer. Deze waarde komt overeen met het brandstofverbruik van de nieuwste compacte dieselwagens, meteen goed voor het laagste benzineverbruik van een grote luxesedan in de autogeschiedenis”, zegt Thomas Weber, lid van de managementraad van DaimlerChrysler AG en verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling van de Mercedes Car Group. En ook in andere belangrijke voertuigklassen zet Mercedes-Benz op de IAA in Frankfurt de norm voor verbruik en CO2-emissie.
Het concept van modulaire technologie van Mercedes-Benz omvat geoptimaliseerde verbrandingsmotoren en aangepaste hybride oplossingen, die apart of in combinatie kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de voertuigklasse, het toepassingsprofiel en de vereisten van de klant.
Een uitstekend voorbeeld is de S 300 BLUETEC HYBRID met zijn unieke combinatie van BLUETEC en hybride technologie, die van de S 300 de meest efficiënte en milieuvriendelijke premiumwagen van de wereld maakt. De 4 cilinder met hybride module ontwikkelt een gecombineerd vermogen van 165 kW / 224 pk en een maximaal koppel van 560 Nm, wat overeenkomt met dat van een uit de kluiten gewassen V8-benzinemotor. De luxesedan levert hoge prestaties en verbruikt toch nauwelijks 5,4 liter diesel per 100 kilometer – het equivalent van 142 gram CO2 per kilometer – dat is 57 gram of rond de 30 procent minder dan de huidige standaard voor verbruik en emissie in het segment van de S-klasse.
De S 300 BLUETEC HYBRID kan beantwoorden aan de strengste emissienormen als de EU 6 en de BIN 5-standaard voor de 50 Amerikaanse staten.
BLUETEC en hybride ook voor Mercedes SUV’s, de E-klasse en C-klasse
Na de succesvolle Amerikaanse lancering van ‘s werelds eerste BLUETEC-wagen – de E 320 BLUETEC, gekozen tot “World Green Car of the Year 2007” – komt de technologie voor ’s werelds schoonste diesel nu ook in Europa op de markt. Op het Internationale Autosalon in Frankfurt zal Mercedes-Benz de lancering op de Europese markt (2007) van de E 300 BLUETEC aankondigen, de schoonste (EU 5) en zuinigste dieselwagen in het segment van de zakenlimousines wereldwijd. De R, ML en GL 320 BLUETEC volgen in 2008, ‘s werelds eerste drie diesel-SUV’s die ook aan de strenge Amerikaanse BIN 5-emissienorm voor de 50 VS-staten voldoen en weldra mogelijk aan de EU 6 beantwoorden.
ML 450 HYBRID: de eerste Duitse gecombineerde benzine/hybride SUV op de markt
Mercedes-Benz zal in Frankfurt ook de ML 450 HYBRID aan het grote publiek voorstellen. Die komt in 2009 op de markt als de zuinigste gecombineerde benzine/hybride SUV wereldwijd. Met zijn innovatieve hybride systeem is het mogelijk elektrisch te rijden en het systeem voldoet aan de hoogste comfortvereisten. Met een gecombineerd vermogen van 250 kW/340 pk en een gecombineerd maximaal koppel van 480 Nm verbruikt de ML 450 HYBRID nauwelijks 7,7 liter per 100 kilometer – goed voor een CO2-uitstoot van 185 g/km.
Hoogtepunten op het Internationale Autosalon in Frankfurt zijn dit jaar de nieuwe C-klasse Estate, die functionaliteit met stijlvol design en de geroemde Mercedes-afwerking combineert. Mercedes-Benz zal ook verschillende C-Klasse BLUETEC-versies tentoonstellen – gecombineerd of niet met een hybride motor – die binnenkort gelanceerd worden.
De Mercedes Car Group zal op de IAA in Frankfurt ook toekomstige hybride oplossingen voor smart-modellen presenteren. De zuinige 3 cilinder benzine smart fortwo mhd of “micro hybrid drive” zal vanaf oktober 2007 beschikbaar zijn. Een studie van de smart fortwo mhd gebaseerd op de huidige CO2-kampioen onder de seriewagens, de smart fortwo cdi (88g/km), toont een verdere duidelijke reductie in de CO2- emissie tot 78g/km dankzij het “micro hybrid drive”-concept met start/stop-functie.