15
november
2005
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz G-Klasse: Legendarische terreinwagen zal in het gamma van Mercedes-Benz blijven

• DaimlerChrysler zet de succesvolle en langlopende samenwerking met Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz verder

• De vraag van de klanten blijft in Duitsland en daarbuiten op een hoog peil

• Alle varianten van de E-Klasse zullen vanaf 2007 geproduceerd worden in de DaimlerChrysler-fabriek van Sindelfingen

DaimlerChrysler zal de komende jaren zijn “klassieke terreinwagen” blijven produceren. In naam van Mercedes-Benz heeft de firma Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz sinds 1979 meer dan 185.000 exemplaren van de legendarische G-Klasse gebouwd. Het model is nog altijd erg populair bij klanten en maakt al 26 jaar deel uit van het gamma van Mercedes-Benz.

De Mercedes-Benz E-Klasse 4MATIC, die Magna Steyr in Graz sinds 1996 eveneens bouwde, zal daarentegen vanaf begin 2007 geproduceerd worden in de DaimlerChrysler-fabriek van Sindelfingen. “Door de G-Klasse in Graz te blijven bouwen en alle varianten van de E-Klasse vanaf 2007 in onze hoofdfabriek in Sindelfingen te produceren, hebben wij een levenskrachtige oplossing gevonden voor beide partners,” vertelt Dr. Dieter Zetsche, lid van de Raad van Beheer van DaimlerChrysler en hoofd van de Mercedes Car Group. “Wij zijn verheugd dat we onze succesvolle en langlopende samenwerking met Magna Steyr kunnen verderzetten.”

Met zijn robuuste technologie en uitstekende terreincapaciteiten was de G-Klasse van bij het begin een referentie. En hij is uitgerust met de meest efficiënte aandrijvings- en rijveiligheidsystemen, door permanente vierwielaandrijving te combineren met het elektronische tractiesysteem 4ETS en drie differentieelvergrendelingen die geactiveerd worden wanneer nodig.

Het opvallende uiterlijk van de auto, dat gedurende bijna drie decennia onveranderd is gebleven, maakte van de “G” een designklassieker met cultstatus. Samen met zijn legendarische robuustheid heeft het design van de terreinwagen het meest bijgedragen tot zijn populariteit. “Mercedes-Benz schreef automobielgeschiedenis door te verzekeren dat de G-Klasse de jongste 26 jaar altijd ultramodern bleef, en zal zijn klanten in de toekomst de nieuwste technologie blijven bieden,” aldus Zetsche.