13
juni
2008
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz gaat met CabrioDay voor recordopkomst & Guinness Book of Records

Op zondag 22 juni organiseert Mercedes-Benz de tiende editie van haar jaarlijkse CabrioDay, die start in Sint-Truiden en loopt via een traject doorheen Haspengouw, inclusief het Kasteel van Mielmont bij Spy, richting aankomst in Brussel. Ter gelegenheid van deze verjaardag wil Mercedes-Benz zich in de annalen van het Guinness Book of Records inschrijven door het bestaande colonnerecord van 153 Mercedes-Benz personenwagens – gevormd door voertuigen van een en hetzelfde merk - te overtreffen.

In totaal hebben zich reeds meer dan 600 wagens gemeld voor het jaarlijkse treffen van de cabrio-eigenaars van het merk met de ster. Met dit recordaantal inschrijvingen voor deze verjaardagseditie wordt het groeiende succes van de Mercedes-Benz CabrioDay door de jaren heen bevestigd. Tot het deelnemersveld behoren zowel de meest recente modellen als pareltjes uit het verleden. Een schouwspel voor het oog.

Met 200 van het totaal aantal deelnemende wagens wordt het bestaande Guinness Book of Record aangevallen. Bedoeling is om het 3.2 km lange parcours af te leggen met 200 Mercedes-Benz cabrio’s waarbij de afstand tussen alle bewegende auto’s tijdens de ganse duur van het traject maximaal twee wagenlengtes bedraagt en waarbij alle wagens in beweging zijn.

Onder het toeziend oog van gerechtsdeurwaarder Vermeulen, van Dhr Ludwig Vandehoven, Burgemeester van Sint-Truiden, van Mercedes-Benz ambassadrices Véronique De Kock en Sandrine Corman en van andere BV’s trekt de Mercedes-Benz Cabrio colonne zich om 11u30 op gang aan de Fruitveiling van Sint-Truiden. Via de Tongersesteenweg gaat het dan richting Grote Markt van Sint-Truiden waar moet blijken of Mercedes-Benz in het Guinness Book of Records zal worden opgenomen.

Na deze recordpoging gaan alle deelnemers van het jaarlijkse Mercedes-Benz Cabrio treffen op weg aan de hand van een roadbook dat hen doorheen de prachtige streek van Haspengouw voert. Een sandwichstop is gepland in het Kasteel van Mielmont in Spy. Van daaruit gaat het onder meer via Villers-La-Ville en het meer van Genval naar de eindbestemming in het Koninklijk Pakhuis van Tour & Taxi in Brussel waar de deelnemers aan een rijkelijke dis kunnen aanschuiven en een verrassingsact de tiende verjaardag van de Mercedes-Benz CabrioDay afsluit.

De Mercedes-Benz CabrioDay verwelkomt de deelnemers vanaf 09u30 in het Kasteel van Duras in Sint-Truiden. De Guinness Book of Records poging start om 11u30 waarna het rond het middaguur richting Kasteel van Mielmont gaat. De aankomst in Tour & Taxi is gepland tussen 16u45 en 17u45.

Bekende Belgen Véronique De Kock, Sandrine Corman, Joke Van de Velde, Showbizz Bart, Johan Museeuw, Sophie Dewaele en Katia Alens hebben hun aanwezigheid reeds toegezegd.

Vanaf 10u00 bent u van harte welkom aan de persdesk in het Kasteel van Duras in Sint-Truiden.

Meer informatie over de Mercedes-Benz CabrioDay en haar Guinness Book of Records poging is verkrijgbaar bij Helen Van Nuffelen – Press & Corporate Communication Mercedes-Benz Belgium Luxembourg - op het nummer 02/724.14.77 of 0475/78.14.77.

Foto’s kan u terugvinden op: www.media.mercedes-benz.be

Om ieder misverstand te voorkomen, onderstrepen we dat het gaat om het overtreffen van het bestaande record van 153 Mercedes-Benz personenwagens.