15
november
2005
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz, het meest succesvolle merk in de “Bild am Sonntag”-awards

Nieuwe S-Klasse en Dr. Dieter Zetsche vielen in de prijzen bij de “Gouden Stuurwiel”-awards

De nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse kreeg de “Gouden Stuurwiel”-award. Tweede plaatsen waren er voor de B-Klasse en de M-Klasse, waardoor Mercedes-Benz nog maar eens bewees het meest succesvolle merk te zijn in deze langlopende competitie, ingericht door de Duitse krant “Bild am Sonntag”. Dr. Dieter Zetsche, lid van de Raad van Beheer van DaimlerChrysler en verantwoordelijk voor de Mercedes Car Group, ontving het “Erestuurwiel”.

De nieuwe Mercedes S-Klasse haalde op 9 november een klinkende overwinning in Berlijn tijdens de uitreiking van de awards toegekend door “Bild am Sonntag”, de Duitse zondagskrant met de grootste oplage. De jury, die bestond uit beroemdheden zoals tv-presentatrice Barbara Schöneberger en autopiloten als Hans Herrmann en Walter Röhrl, kenden hem in de categorie “luxewagens” vastberaden de maximumscore toe. Zo haalde de nieuwe S-Klasse de meeste punten van alle wagens in de verkiezing van 2005.

Het nieuwe topmodel van de constructeur uit Stuttgart, dat eind september op de markt kwam, volgt zijn succesvolle voorganger op. De oude S-Klasse was de best verkopende luxeberline, met een totaal van circa 500.000 verkochte eenheden. De nieuwe S-Klasse pakt uit met een waaier aan technologische vernieuwingen: van het Brake Assist PLUS met zijn radarsensoren (standaard) tot het nachtkijksysteem met infraroodtechnologie (optie), van het verbeterde COMAND-systeem (standaard) tot het preventieve PRE-SAFE®-systeem om de inzittenden te beschermen (standaard), van de Active Body Control tot de dynamische multicontour-zetels met uitgebreide massagefunctie (opties). Dat alles maakt van het vlaggenschip van Mercedes-Benz, een mijlpaal in de hele auto-ontwikkeling.

Mercedes-Benz, het meest succesvolle merk in de “Gouden Stuurwiel”-awards

Naast een klinkende overwinning voor de nieuwe S-Klasse waren er ook podiumplaatsen voor de B-Klasse en de M-Klasse. De B-Klasse werd tweede in de lezerscategorie “mini-MPV” en de M-Klasse haalde hetzelfde resultaat in de speciale “offroaders”-klasse. Het feit dat Mercedes-Benz een eerste en twee tweede plaatsen wegkaapte bij de prestigieuze uitreiking onderstreept de uitzonderlijke positie van het merk. De prijzen werden in ontvangst genomen door Dr. Thomas Weber, lid van de Raad van Bestuur van DaimlerChrysler, verantwoordelijk voor Research en Technologie en voor de Personenwagenontwikkeling binnen de Mercedes Car Group. Met tot op heden vijftien overwinningen in het totaal, bewijst Mercedes-Benz één van de meest succesvolle merken te zijn in de “Bild am Sonntag”-competitie, die in 1976 opgestart werd.

“Erestuurwiel” voor Mercedes Car Group-voorzitter Dr. Dieter Zetsche

Dr. Dieter Zetsche, lid van de Raad van Beheer van DaimlerChrysler en verantwoordelijk voor de Mercedes Car Group, mocht het “Erestuurwiel” in ontvangst nemen. Deze jaarlijkse speciale prijs, uitgereikt door de uitgever Axel Springer Verlag, wil buitengewone persoonlijkheden uit de auto-industrie in de kijker zetten. De nieuwgekozen voorzitter van de Raad van Beheer van DaimlerChrysler AG werd gelauwerd voor de verwezenlijkingen gedurende zijn carrière en in het bijzonder als CEO en Voorzitter van de Chrysler Group.