15
september
2009
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz integreert activiteiten rond Sprinter bedrijfsvoertuigen in dochter in VS en Canada

  • Opleiding Daimler Vans USA, LLC

  • Nadruk op tweemerkenstrategie: Bestaande Sprinter bedrijfsvoertuigen zullen verkrijgbaar zijn onder de merknamen Mercerdes-Benz en Freightliner.

  • Terugkeer van Mercedes-Benz bedrijfsvoertuigen naar de Amerikaanse en Canadese markt.

MONTVALE, NJ – Mercedes-Benz USA, LLC, maakte vandaag bekend dat het zorg zal dragen voor de verkoop, marketing, distributie en service van Mercedes-Benz en Freightliner Sprinter bedrijfsvoertuigen in de Verenigde Staten. Opmerkelijk in de aankondiging is de oprichting van Daimler Vans USA, LLC – gevestigd in Montvale, NJ – een 100% dochter van Daimler AG. De Dodge Sprinter wordt uit productie genomen.

Daimler Vans USA, LLC combineert de merkbekendheid en het technologisch meesterschap van Mercedes-Benz met de knowhow van Freightliner op het gebied van de bedrijfsvoertuigen. De Mercedes-Benz Sprinter betekent ook de officiële terugkeer van het merk met de ster op de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen in de VS en Canada. Vanaf januari 2010 zal de Mercedes-Benz Sprinter aan de dealers en de klanten worden afgeleverd.

De Mercedes-Benz Sprinter, die in 2001 in Noord-Amerika werd geïntroduceerd, verwierf een trouwe aanhang met meer dan 130 000 verkochte exemplaren in de VS en Canada. De Sprinter in de VS en Canada wordt aangeboden met drie carrosserielengten, twee wielbasissen en drie MTTG's. In een gamma van besloten bestelauto's, combi's en chassiscabines biedt hij ook twee dakhoogten. ADAPTIVE ESPis standaard op dit model, dat wordt aangedreven door een zuinige 3.0 V-6 turbodieselmotor. ADAPTIVE ESP, dat elektronische stabiliteitsregeling op een hoger niveau tilt met extra sensoren die rekening houden met het ladinggewicht om het gevaar voor controleverlies en een slippartij verder te verminderen.

"De Mercedes-Benz Sprinter en de Freightliner Sprinter zijn referenties in hun segment op het gebied van veiligheid, personaliseringsmogelijkheden en milieuverantwoordelijkheid, en wij zijn er trots op dat we dit product op de Amerikaanse markt kunnen aanbieden met de drietandige ster als logo", verklaarde Ernst Lieb, President en CEO van Mercedes-Benz USA.


Over Sprinter

De Sprinter, een referentie in zijn klasse, is sinds 2001 te koop in de VS. Hij wordt gefabriceerd in Duitsland en gemonteerd in Charleston, South-Carolina, en bouwde een stevige klantenbasis op die bestaat uit eigenaars van kleine ondernemingen, fleetmanagers en personen op zoek naar een bestelwagen die meer is dan een werkmiddel – en aangedreven wordt door milieuvriendelijke en doeltreffende turbodieselmotoren. Aanvullende informatie is beschikbaar op www.daimler.com.Over Mercedes-Benz USA

Mercedes-Benz USA, met hoofdzetel in Montvale, New Jersey, is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en service van alle Mercedes-Benz en Maybach producten in de Verenigde Staten. Al meer dan veertig jaar lang is MBUSA de leverancier van luxe kwaliteitsvoertuigen en van een uitstekende klantenservice. Meer informatie over MBUSA en zijn producten vindt u op de websites www.mbusa.com en www.maybachusa.com .