06
november
2003
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz lanceert de nieuwe CLS-Klasse

De coupé-studie CLS, die Mercedes-Benz presenteerde op het internationale autosalon van Frankfurt (IAA) wordt in serie geproduceerd. Dit besliste het automobielmerk uit Stuttgart na de zeer positieve respons op een peiling tijdens de IAA. De voorbereidingen voor de productie van deze vierdeurs coupé kunnen dus beginnen in de DaimlerChrysler-fabriek in Sindelfingen.

Met de CLS-Klasse slaagt Mercedes-Benz erin twee voertuigconcepten met elkaar te verbinden die nog nooit werden samengebracht : de stilistische fascinatie en het emotionele karakter van een coupé worden harmonieus verbonden met het comfort en de functionaliteit van een berline. Deze vierdeurs biedt dus een aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere coupés en verleidt zowel de stijlfanaten als de rijfanaten.

Het Concept CLS past in de traditie van opvallende prototypes van het automerk uit Stuttgart. In het verleden presenteerde Mercedes-Benz legio nieuwe voertuigconcepten, die daarna meestal werden geconcretiseerd in een serieproductie. De A-Klasse, de M-Klasse, de SLK, de SLR McLaren en de toekomstige Grand Sports Tourer zijn maar enkele voorbeelden. Deze modellen illustreren niet alleen de voortrekkersrol die Mercedes-Benz opneemt in het inspelen op nieuwe tendensen in de automobielsector, maar ook het belang van zulke studies voor het aankondigen van nieuwe voertuigconcepten. Met de CLS-Klasse boort Mercedes-Benz een interessant nieuw marktsegment aan.

Spitstechnologie van Mercedes-Benz, een antwoord op de hoogst verwachtingen

De nieuwe CLS-Klasse zal uiteraard een aantal innovaties aanbieden die het rijden nog veiliger en nog comfortabeler maken. Zo zal de CLS-Klasse kunnen worden uitgerust met de pneumatische AIRMATIC DC ophanging, de automatische zeventraps 7G-TRONIC versnellingsbak, het remsysteem Sensotronic Brake Control (SBC™), de actieve bochtenverlichting (bi-xenon) en de THERMOTRONIC-klimaatregeling bestuurd door sensoren.