28
december
2001
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz op Detroit:sensationele Merced

Op het Noord-Amerikaanse internationale autosalon in januari 2002 zal Mercedes-Benz in Detroit de sensationele Vision GST-stijlstudie onthullen – een studie die een volledig nieuw voertuigconcept aanboort dat tegemoet wil komen aan de veranderende behoeften en wensen van de huidige markt.

 

 

De afkorting GST staat voor “Grand Sports Tourer” en geeft aan dat het een originele, nieuwe voertuigcategorie betreft die elementen van bestaande voertuigconcepten als het ware versmelt tot een nieuwe, onuitgegeven combinatie: de Vision GST is tegelijk een berline, een break, een MPV en een Sports Utility Vehicle (SUV). In de eerste plaats is de studie echter een wagen met een ongewone uitstraling die een nieuwe betekenis geeft aan het concept rijplezier op lange afstanden.

Elegant ontwerp met verwijzingen naar een sportwagen

De Vision GST is het antwoord van Mercedes-Benz op de vaak geuite vraag naar een stijlvolle, actieve en technologisch geavanceerde wagen voor alle gelegenheden – een wagen die royaal ruimte biedt voor het gezin, voor vrijetijdsuitrusting, voor reis- en voor werkmateriaal, maar die tegelijk ook prat kan gaan op een uitstekend weggedrag en uitmuntende prestaties. De ontwerpstudie beantwoordt aan al deze wensen, met zijn geavanceerde design, zijn ophefmakende technologische innovaties die elke Mercedes zo typeren en zijn erg krachtige en koppelrijke AMG-motor.

Artisanale interieurmaterialen

Erg verfijnde, met de hand bewerkte materialen zoals hout, leder en aluminium onderstrepen het exclusieve karakter van het interieur van de Vision GST. De comfortabele individuele stoelen voor de bestuurder, de passagier vooraan en de inzittenden achterin zijn elektrisch bedienbaar en beschikken over een geïntegreerd veiligheidsgordelsysteem. Er is ook een derde zetelrij voor twee bijkomende passagiers beschikbaar, wat impliceert dat de Vision GST comfortabel plaats biedt aan zes personen.

Opvallend aan het dashboard is de centrale console die in het interieur lijkt te zweven. Hij bestaat uit twee aluminium panelen en getint glas en biedt plaats aan het kleurenscherm, de cd-speler, de autoradio en een groot deel van de bedieningselementen. Het scherm is een interface voor het navigatiesysteem; het maakt gebruik van een nieuw type software, die richtingaanduidende pijlen, wegenkaarten en grafische weergave-elementen met een driedimensioneel effect op dit scherm projecteert. De blauw oplichtende boordinstrumenten doen eveneens een beroep op deze hoogtechnologische weergavetechnologie. De achterpassagiers hebben een entertainmentsysteem met dvd-speler en videospelletjes ter beschikking.

High-tech uitrusting met trendsettende Mercedes-innovaties

Onder de motorkap van de Vision GST ligt een 265 kW/360 pk sterke V8-motor van 5,5 liter die de AMG-signatuur draagt. Andere technische hoogstandjes van deze studie betreffen de elektronisch gestuurde 4-ETS-vierwielaandrijving, die ook in de M-Klasse en G-Klasse gebruikt wordt, het AIRMATIC-ophangingssysteem en het nieuwe hogedrukremsysteem Sensotronic Brake Control (SBC). De grote schijfremmen bestaan uit met koolstofvezel versterkt keramisch materiaal. De inzittenden worden nog beter beschermd door het nieuwe veiligheidssysteem PRE-SAFE, dat op een dreigende bosting anticipeert en de gordelspanners nog voor de impact activeert.