10
september
2009
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz SLS AMG: De nieuwe auto met vleugeldeuren van Mercedes-Benz

Automobiele fascinatie en technologie van de bovenste plank: dat zijn de kerneigenschappen van de gloednieuwe Mercedes-Benz SLS AMG, die op 15 september zijn wereldpremière beleeft op het internationale autosalon van Frankfurt/Main (IAA). De supersportwagen onderscheidt zich door zijn puristisch design, het systematische gebruik van de lichtste technologieën en een superieur weggedrag. Tegelijk kan de SLS bogen op het dagelijkse gebruiksgemak en de voorbeeldige veiligheid waarvoor Mercedes bekend staat. Zo vormt de nieuw ‘gullwing’ de ideale synthese van de troeven van Mercedes-Benz en AMG.

De nieuwe supersportwagen van Mercedes-Benz en AMGspreekt tot de verbeelding met zijn nooit geziene technologische inhoud: een aluminium spaceframe met vleugeldeuren, een 6,3 liter grote, centraal voorin gemonteerde V8-motor van AMG, goed voor 420 kW/571 pk en 650 Nm koppel, een smering met droog carter, een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling in transaxle-configuratie, een sportonderstel met aluminium ‘double-wishbone’ ophanging en een leeggewicht van 1.620 kg. Kortom, een combinatie die garant staat voor een superieur weggedrag. De ideale gewichtsverdeling tussen de voor- en achteras (respectievelijk 47 en 53 procent) en het lage zwaartepunt benadrukken de uitgesproken sportieve aard van de concept-car. De ‘gullwing’ snelt in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 317 km/u. Het brandstofverbruik van 13,2 liter per 100 kilometer over de gemengde cyclus is het laagste in deze klasse (voorlopige cijfers).

“Met de nieuwe SLSAMGpresenteert Mercedes-Benz een fascinerende supersportwagen die elke autofanaat in vervoering brengt. De SLSAMGwerd in gelijke mate ontwikkeld door Mercedes-Benz en AMGen wordt zonder twijfel een van de meest tot de verbeelding sprekende sportwagens van zijn tijd,” aldus Dr. Dieter Zetsche, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler AG en Hoofd van Mercedes-Benz Cars.

“In de SLSAMGplukken onze klanten de vruchten van de expertise die Mercedes-Benz en AMGin de loop van veertig jaar hebben opgebouwd in de autosport. De nooit geziene technologische inhoud garandeert een uitzonderlijk weggedrag en een beperkt brandstofverbruik, nog een eigenschap van de huidige AMG-modellen,” verduidelijkt Volker Mornhinweg, Voorzitter van Mercedes-AMGGmbH.

“Het zijn niet alleen de exclusieve vleugeldeuren die het design van de nieuwe Mercedes-Benz SLSAMGzo bijzonder maken. Met deze interpretatie wilden we vooral de klassieker van de toekomst bouwen en een van de mooiste sportwagens van de 21e eeuw op de markt brengen. We wilden ook een nieuw designicoon creëren dat, net als andere Mercedes-modellen zoals de CLSen de SL vorm zal geven aan de onvergelijkbare mythe van ons merk. Tegelijk blikt de nieuwe SLSvooruit op de designfilosofie van de toekomstige sportwagens van Mercedes-Benz,” legt Volker Mornhinweg, Hoofd van Mercedes-AMGGmbH, uit.

Volledige versie hieronder...