24
juli
2009
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz SLS AMG “elektric”: Passie voor nultuitstoot of zero emission !

Met de elektrische SLS AMG heeft het merk van Mercedes-Benz Cars een nieuwe rasechte sportwagen ontwikkeld. Hij wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk design en is uitgerust met een hoogtechnologische oplossing voor een nuluitstoot. Dit prototype verenigt de expertise van Mercedes-Benz en AMG in de ontwikkeling van alternatieve aandrijfoplossingen voor performante wagens.

De elektrische Mercedes-Benz SLS AMG geeft dankzij een innovatief rijsysteem vorm aan de visie van sportieve en krachtige voertuigen, die lokaal niets uitstoten. Vier elektrische motoren gepositioneerd nabij de wielen hebben een totaal vermogen van 392 kW en een maximaal koppel van 880 Nm. Elke as beschikt over een eigen transmissie en een vierwielaandrijvingsysteem, dat toelaat om het vermogen van de transmissie te verbeteren dankzij de Torque Vectoring. In de eerste pilootfase wordt de elektrische SLS AMG voorzien van een lithium-ion batterij met een energiewaarde van 48 kWh en een capaciteit van 40 Ampère.

Nog enkele cijfers. De elektrische SLS AMG gaat in ongeveer vier seconden van 0 tot 100km/u wat overeenkomt met de prestaties van een SLS AMG uitgerust met een V8 6,3 liter. De positie van de vier motoren en de twee transmissies nabij de wielen leidt tot een laag zwaartepunt en een geoptimaliseerde verdeling van de massa.

Het huidig prototype van de elektrische SLS AMG zou in de toekomst in een beperkte oplage kunnen worden geproduceerd.