07
november
2011
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Sprinter: productiestart in China bij Fujian Daimler Automotive (FJDA)

Het evenement om de eerste lokaal geproduceerde Mercedes-Benz Sprinter bestelwagen te vieren, vond eind oktober plaats in de fabriek van Fujian Daimler Automotive Co., Ltd (FJDA).

“Bij Mercedes-Benz Vans streven we voortdurend een wereldwijde groeistrategie na en brengen we ons motto dag na dag in de praktijk: Mercedes-Benz Vans goes global! In China zijn we nog steeds de enige luxeconstructeur met een eigen bestelwagenfabriek. En ik ben nog meer verheugd over het feit dat we voortaan ook een busversie van onze Mercedes-Benz Sprinter aanbieden in China,” zei Volker Mornhinweg, Hoofd van Mercedes-Benz Vans, op het evenement om de productie van de eerste bestelwagen te vieren.

“Lokale productie is een hoeksteen van Daimlers engagement op de Chinese markt en een belangrijk onderdeel van de Chinastrategie van Daimler,” verklaarde Ulrich Walker, Chairman en CEO van Daimler Noordoost-Azië. “Sinds we de Mercedes-Benz Vito and Viano in 2010 in productie hebben genomen in de fabriek van Fujian Daimler, is China in een mum van tijd uitgegroeid tot een van de vijf grootste markten van de Mercedes-Benz Van Division. Ik ben ervan overtuigd dat de lokaal gebouwde Sprinter nog een nieuw hoofdstuk zal toevoegen aan het succesverhaal van onze joint venture in Fuzhou.”

De Mercedes-Benz Sprinter is het derde luxevoertuig na de Viano en Vito op de bestelwagenmarkt in China en vult een hiaat in het segment van de grote bestelwagens. De Sprinter is bovendien het derde model dat door Fujian Daimler wordt gebouwd voor de Chinese markt. Hij loopt van de band in de FJDA-fabriek in Fuzhou, die sinds april 2010 de multifunctionele Mercedes-Benz Vito en Viano bouwt. Er zullen drie modellen van de Sprinter worden aangeboden op de Chinese markt, met drie verschillende koetswerklengtes en diverse zetelopstellingen. Naargelang hun behoeften kunnen klanten kiezen tussen modellen met 14, 17 of 20 zetels voor een betrouwbaar en veilig transport van werknemers.

“Fujian Daimler blijft zijn modellen upgraden om aan de groeiende vraag van Chinese klanten te voldoen. Dat blijkt ook bij de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter, die ons productgamma uitbreidt en onze concurrentiekracht op de Chinese markt vergroot,” verduidelijkt Rene Reif, President en CEO van Fujian Daimler Automotive Co., Ltd.. “Als eerste luxemodel in het Chinese segment van de grote bestelwagens biedt de Sprinter veeleisende Chinese klanten een superieure kwaliteit en veiligere mobiliteit. De lokaal geproduceerde Sprinter erft het Duitse vakmanschap en de geavanceerde technologie van het merk en is perfect aangepast aan de behoeften van lokale klanten om zo nieuwe normen te bepalen in het Chinese segment van de grote bestelwagens.

Conform de kernprincipes van Daimler en Mercedes-Benz verzekert hij het hoogste veiligheidsniveau voor de passagiers met een brede waaier elektronische veiligheidsvoorzieningen, zoals de meest geavanceerde elektronische stabiliteitsregeling (ESP) in dit segment en de nieuwste technologieën voor het ontwerp van de veiligheidskooi. Het interieur, dat aan een vliegtuigcabine doet denken, vertaalt de kwalitatieve reissfeer van vliegtuigen naar de weg, met volledig verstelbare passagierszetels met tweekleurig leder, een elegante bekleding en het sterlogo.

Daimler heeft als enige buitenlandse constructeur in China joint ventures afgesloten om vrachtwagens, bestelwagens en personenwagens te bouwen en de Sprinter maakt de luxe van Mercedes-Benz voor een groter publiek bereikbaar.

 

Fujian Daimler Automotive Ltd. (FJDA)
Fujian Daimler Automotive Ltd. (FJDA), dat in oktober 2007 in Fuzhou werd opgericht, is een joint venture tussen Daimler AG, Fujian Motor Industry Group Company (FJMG) en het in Taiwan gevestigde China Motors Corp (CMC). De bouw van de FJDA-fabriek werd in een recordtijd van 18 maanden voltooid, zodat de productie in april 2010 van start kon gaan. In juni van dat jaar werden de multifunctionele Vito en Viano op de Chinese markt gelanceerd. De eerste Sprinter rolde in oktober 2011 van de productielijn.

FJDA bevindt zich in de Qingkou Investment Zone van het arrondissement Minhou in Fujian, met een totale oppervlakte van ongeveer 330.000 vierkante meter. Met een theoretische capaciteit van 40.000 voertuigen is FJDA een fabriek van topkwaliteit, die de nieuwste technologieën, het Mercedes-Benz Productiesysteem (MPS) en strikte kwaliteitscontroles hanteert. Professionele talenten uit China, Duitsland en andere landen werken er samen in een toegewijd en efficiënt internationaal team om 125 jaar Daimler-erfgoed en automobielexpertise te integreren.