04
april
2002
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz steunt de dringende medische hulp

Op 5 en 6 april 2002 heeft in de ‘Halles des Foires Internationales’ van Luik de eerste Belgische beurs voor ambulanciers en dringende medische hulp plaats.
De beurs is een gezamenlijke organisatie van het Belgische Rode Kruis en het CHU van Luik (universitair ziekenhuis).
Mobiliteit betekent dat we soms met ongevallen geconfronteerd worden. Om in die gevallen de eerste hulp te kunnen verstrekken, staan er op elk uur van de dag en de nacht mensen klaar. Opdat zij snel en passend zouden kunnen reageren wanneer het ons in ons dagelijks leven eens een keer niet meezit, moeten ze over hoogwaardig materiaal beschikken.

Door actief aan deze beurs deel te nemen, wil DaimlerChrysler Belux een eerbetuiging brengen aan de mensen die dringende hulp op de weg bieden.

Het bedrijf Miesen dat voor DaimlerChrysler de Sprinter, de Vito en de break van de E-klasse tot ambulances ombouwt, is in 1870 opgericht. Het bedrijf dat in zijn hoofdzetel in Bonn bijna 200 mensen tewerkstelt, bouwt elk jaar 800 à 1000 ambulances, voertuigen voor dringende hulp, voor gehandicaptenvervoer, enz.

Noodzakelijke voorwaarden om in ideale omstandigheden levens te redden, zijn compacte buitenafmetingen, een aërodynamische vormgeving, een optimaal gebruik van de binnenruimte en een perfecte ergonomie van de bedieningsknoppen en het stuur.
De modellen van Mercedes-Benz die Miesen omgebouwd heeft, bieden meer dan genoeg plaats en maken een medische begeleiding in realistische omstandigheden mogelijk. Dankzij het modulaire bouwsysteem kan elke auto een individuele indeling krijgen, terwijl het gebruikte materiaal gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren is.
De Sprinter bijvoorbeeld is uitgerust met een neerklapbare stoel voor de begeleider, deuren die in een hoek van 270 ° openslaan, een achterklep die elektronisch sluit, een platform dat gehandicapten kan laden, een schuivende steun voor de brancard, een bergvak voor de matras, zijkasten, enz. Stuk voor stuk elementen die het de hulpdiensten op de weg gemakkelijker maken.
Meer info : www.salon-ambamu.be
Bijgevoegd een beschrijving van het bedrijf Miesen