02
januari
2007
|
01:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz stijlstudie: Concept Ocean Drive

Concept Ocean Drive stijlstudie – de meest comfortabele en elegante hedendaagse cabrio
Op de North American Auto Show Detroit doet Mercedes-Benz zijn reputatie als pionier en trendsetter onder de premium constructeurs alle eer aan, met de voorstelling van zijn Concept Ocean Drive, een cabriolet met vier deuren. Deze studie is een unieke creatie door Mercedes-Benz, die de traditie van grote luxecabrio’s nieuw leven inblaast.
Doordat de ontwerpers geen rekening moesten houden met designinstructies of productiespecificaties, hadden ze vrij spel bij hun taak ‘s werelds meest comfortabele en elegante cabrio te ontwikkelen
De Concept Ocean Drive is een ontzagwekkend juweel op wielen. Als vierdeurscabrio behoort hij tot een luxegenre dat bijna van onze wegen is verdwenen. Net zoals de luxueuze cabrio’s uit vervlogen tijden pakt dit pronkstuk uit Stuttgart uit met opperste elegantie, lifestyle raffinement en exclusiviteit. Anders gezegd vertegenwoordigt hij automobiele cultuur op zijn meest aantrekkelijkst en begeerlijkst.
Dit enige speciale exemplaar heeft een volledig nieuw koetswerk met een haast klassieke toets en met duidelijk gedefinieerde lijnen, en een opwindende “two-tone” kleurstelling, wat het uitzonderlijk charismatisch maakt. Hoewel de Concept Ocean Drive aan de ene kant de gereserveerdheid van een aristocratische auto voor de elite tentoonspreidt, is hij anderzijds ook een open uitnodiging om een 'topless' cruise te maken langs ’s werelds prachtigste oceaanboulevards. Luxueuze, exotische materialen werden met perfecte vakkundigheid bewerkt tot een pronkstuk van ongeëvenaarde perfectie.
Mercedes-Benz stijlstudies – een stilistische reis door de toekomst
De Concept Ocean Drive is niet gewoon ontworpen om aan te zetten tot dromen en fantaseren; hij heeft ook een erg praktische bestaansreden. Stijlstudies zijn namelijk altijd een goede gelegenheid voor designers om wat te spelen met minder vertrouwde thema’s, om de dingen vanuit nieuwe perspectieven te bekijken en nieuwe ideeën te exploreren. Ze zijn niet zomaar een designoefening, maar ook een manier om een hechte dialoog met klanten te stimuleren en om nieuwe ideeën uit te proberen op het publiek. Dat helpt de designers een gevoel te krijgen voor toekomstige stijltrends en een nieuwe designtaal te ontwikkelen en te implementeren.
De unieke stijlstudie van Stuttgart van een luxueuze cabrio maakt het beeld van een droomauto waar. Tegelijkertijd is het ook een bevestiging van de uitmuntendheid en de waarden op designvlak van het merk Mercedes-Benz, evenals van de traditionele basisprincipes van het merk, zoals een uitstekende bouwkwaliteit, comfort, ongedwongen superioriteit, behoud van waarde en veiligheid. Aan die normen werden nu nog drie sleutelelementen toegevoegd: passie, fascinatie en innovatie. De Mercedes-Benz designfilosofie bestendigt enerzijds de beproefde stijlthema’s die met het merk geassocieerd worden en combineert deze tegelijkertijd met nieuwe en verrassende ideeën en vormen.
Vormgeving drukt ongedwongen superioriteit en elegantie uit
Naast de vier deuren wordt de concept-car uiterlijk gekenmerkt door een erg groot en rechtopstaand radiatorrooster, LED-koplampen en -achterlichten, een tweekleurig koetswerk en een opvallende interactie tussen strakke lijnen en grote, rustgevende oppervlakken. Hierdoor krijgt dit enige exemplaar een zweem van ongedwongen superioriteit, kracht, elegantie en vooruitvloeiende energie.
De lange zijruitopening, die, typisch voor een cabriolet, niet onderbroken wordt door een B-stijl of raamkaders, garandeert een naadloze continuïteit tussen het koetswerk en het interieur, zelfs wanneer de kap gesloten is. Door uitgebreid gebruik te maken van waardevolle materialen – zoals leder van de beste kwaliteit, materialen met 3D-effect en grote inlegstukken in suikeresdoorn (in het interieur en zelfs op de afdekkap van het opbergcompartiment voor de cabriokap) – en veel andere doordacht ontworpen interieurdetails, wordt het luxueuze, unieke karakter van deze stijlstudie in de verf gezet.
Techniek van topniveau
De stijlstudie is gebaseerd op de Mercedes-Benz S 600 twaalfcilinder, vanwege de lange wielbasis van dat model. De belangrijkste technische kenmerken zijn:
• het innovatieve mechanisme van het cabriodak, dat een vlotte bediening en een snelle werking garandeert;
• het innovatieve AIRSCARF verwarmingssysteem ter hoogte van de nek, waarvan alle vier de plaatsen voorzien zijn en waardoor de inzittenden zelfs in de koudere maanden van het jaar kunnen genieten van het cabriorijden.
Vanzelfsprekend omvat de boorduitrusting ook Mercedes-Benz innovaties van topniveau, waarvan er sommige wereldwijd uniek zijn – zoals Brake Assist PLUS, het innovatieve PRE-SAFE® remsysteem (in combinatie met het op radar gebaseerde DISTRONIC PLUS) en het PRE-SAFE® beschermingssysteem voor de inzittenden.