07
mei
2010
|
02:00
Europe/Brussels

Mercedes-Benz Vans levert 600 exemplaren van de Sprinter aan Belgacom

· Bestelling van het grootste Belgische telecombedrijf

· De voertuigen worden in de loop van de twee volgende jaren geleverd

· Servicepakket van Mercedes-Benz CharterWay voor alle geleverde voertuigen

Stuttgart/Brussel - Mercedes-Benz Vans heeft een nieuwe grote bestelling uit België binnengehaald voor in totaal 600 exemplaren van de Mercedes-Benz Sprinter. De bestelling werd geplaatst door Belgacom dat zijn zetel in Brussel heeft en dat de grootste Belgische aanbieder van telecommunicatie, internetdiensten en digitale televisie is. Belgacom is met net geen 17.000 medewerkers een van de grootste bedrijven in België en beschikt over een vloot van meer dan 8.000 personenauto’s, bestelwagens en vrachtwagens. De eerste exemplaren van de Mercedes-Benz Sprinter werden al in december 2009 aan de klant geleverd. In de loop van de volgende twee jaar levert Mercedes-Benz Vans elke maand ongeveer 25 voertuigen aan Belgacom.

Er zijn twee redenen waarom Belgacom die grote bestelling bij Mercedes-Benz Vans plaatste. De voertuigen geven blijk van het hoogste technische niveau en voldoen aan een reeks van bijzondere wensen. Daarnaast overtuigde Mercedes-Benz Vans Belgacom met de beste “Total Cost of Ownership”, wat betekent dat de totale kosten voor de aankoop en het gebruik van de voertuigen lager liggen dan bij de concurrentie.

Het gaat in totaal om 600 gesloten bestelwagens van het type Mercedes-Benz Sprinter 519 CDI met een toelaatbaar totaalgewicht van 5,0 ton. Opmerkelijk is de driedelige opbouw van de voertuigen: een cabine, een mobiele werkplaats met de nieuwste informatie- en telecommunicatietechnologie, en een laadruimte voor gereedschap en kabels. Bovendien kunnen alle Sprinters een aanhangwagen met een gewicht tot 3,0 ton trekken waarmee bijvoorbeeld kleine graafmachines naar de arbeidsplek vervoerd kunnen worden. Alle voertuigen zijn standaard met de nieuwste versie van het stabiliteitsprogramma ESP uitgerust: dat systeem berekent het gewicht en de positie van de lading en past eventuele ingrepen optimaal aan die informatie aan. Daarnaast zijn de Sprinters standaard voorzien van adaptieve remlichten. Bij een noodstop gaan de remlichten snel knipperen zodat ze een bijkomend signaal voor de achterliggers vormen. Op die manier helpen ze om het aantal kop-staartbotsingen te verminderen. Alle voertuigen worden door milieuvriendelijk Euro 5-motoren aangedreven.

De bestelling behelst daarnaast nog een omvangrijk servicepakket van Mercedes-Benz CharterWay, dat het onderhoud en het voertuigbeheer van de 600 Sprinters op zich neemt.